Dinsdag 14 februari

Politieberichten van dinsdag 14 februari

Vermissing persoon

FRANEKER – De politie stelt een onderzoek in naar de verblijfplaats van de 54-jarige Ludovicus Maria Antonius VERHEIJ. De heer Verheij heeft op zondag 12 februari tussen 06.00 uur en 08.30 zijn woning in overspannen toestand verlaten. Door de politie is een burgernet actie opgestart en is er samen met familie en vrienden naar de heer Verheij gezocht. Helaas hebben de zoekacties nog geen resultaat opgeleverd. De politie wil graag in contact komen met mensen die de heer Verheij na zondag 13 februari nog hebben gezien of die weten waar hij nu is.

Signalement:

– blanke man
– lengte 1.70 meter
– slank postuur
– grijs/rossig kort haar
– was gekleed in een blauwe spijkerbroek, blauw t-shirt en een zwarte, kort model, winterjas voorzien van een capuchon.

De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Auto in beslaggenomen

NIJEBERKOOP – De politie heeft dinsdag rond 06.00 uur een 34-jarige inwoner van Oosterwolde bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Tijdens een controle werd de 34-jarige op de Bovenweg staande gehouden. Zijn rijbewijs was in 2004 ongeldig verklaard. Aangezien de 34-jarige eerder deze maand ook al bekeurd was voor het rijden zonder rijbewijs, is nu ook zijn auto in beslaggenomen.

Auto tegen boom

JISTRUM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval. Agenten troffen op de Kooiweg een zwaar beschadigde auto aan die hier tegen een boom gereden was. In de auto werd niemand aangetroffen en een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Aan de hand van het kenteken werd de eigenaar van de auto opgespoord. Deze had zijn auto uitgeleend maar wist niet waar de bestuurder was. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verblijfplaats van de bestuurder en de toedracht van de aanrijding.

Inbraak woning

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan het Dalkruid. Maandag tussen 19.00 uur en 23.00 uur werd hier ingebroken. De dader(s) is/zijn binnengekomen door raam van de woning te forceren. De woning is doorzocht en er zijn diverse sieraden gestolen.

Brand in sporthal

EASTERMAR – De politie heeft maandag rond 19.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een sporthal aan ’t Hof. In de sporthal was een groep D-junioren aan het trainen toen een deel van de verlichting uit viel. De leider van de groep ging polshoogte nemen en zag een sterke rookontwikkeling. De brandweer werd gewaarschuwd en de voetballertjes hadden het gebouw verlaten. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er brand ontstaan was bij de meterkast. Het vuur was snel onder controle.

Insluiper

SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een insluiper die maandag rond 20.00 uur kans zag sieraden uit een woning te stelen. De bewoonster van een woning aan de Breewijd had een raam van een slaapkamer opengezet en was naar een andere ruimte gegaan. Korte tijd later hoorde de 59-jarige gestommel en bemerkte dat de deur van de slaapkamer aan de binnenzijde op slot was gedaan. De bewoonster waarschuwde een buurman en samen zijn ze op onderzoek uit gegaan. De inbreker was toen inmiddels gevlucht. Waarschijnlijk is de dief via een plat dak door het openstaande raam de woning geklommen en heeft de deur op slot gedaan. De slaapkamer was doorzocht en als buit waren sieraden meegenomen.

Invordering rijbewijs

JOURE – De politie heeft maandag rond 18.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige inwoner van Zaandijk. Tijdens een snelheidscontrole op de A-7 bij Joure reed de 42-jarige 177 kilometer per uur waar 120 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gluurder betrapt

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur een 33-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad betrapt terwijl hij bij een woning in de Wassenberghstraat naar binnen keek. Agenten zagen dat de 33 jarige, geknield, onder jaloezieën door naar binnen keek. De Leeuwarder is op zijn gedrag aangesproken en bij de woning weggestuurd.

Inbraak winkel

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een drogisterij aan de Canadezenlaan die in de nacht van maandag op dinsdag. Rond 02.30 uur werd door twee mannen de voordeur geforceerd waarna de daders diverse heren- en dames parfums wegnamen. De 32-jarige eigenaresse deed aangifte.

Twee gewonden bij ongeval

OUDEHASKE- De politie heeft maandagmiddag een eenzijdige aanrijding die op de Lange Ekers plaatsvond afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden de macht over het stuur waarna de auto over de kop sloeg en met het dak op het ijs van een bevroren slootje terecht kwam. Alle drie inzittenden konden zichzelf uit hun benarde positie bevrijden waarvan twee Leeuwarders van 23 en 28-jaar nekklachten aan het ongeval overhielden. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan