Dinsdag 14 augustus

Politieberichten van dinsdag 14 augustus

Politie zoekt getuigen vernielingen auto’s

KOLLUM- De politie zoekt getuigen en gedupeerden van vernielingen aan auto’s. Deze vernielingen vonden plaats op 8, 9, 10 en 11 augustus in de Meerkoetstraat, de Kievietstraat, de Van Bootsmastraat, en de Beline. Hierbij werden spiegels van auto’s geslagen en banden lek gestoken. De politie heeft al een aantal aangiften opgenomen maar denkt dat er mogelijk meer gedupeerden zijn. Uiteraard is de politie nog op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze vernielingen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wilt blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man aangehouden voor diefstal geld

KATLIJK- De politie heeft maandagavond rond 18.30 uur op de Bischopslaan een 30-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal van een geldkistje met inhoud. Een getuige zag dat de man het kistje uit een kraampje langs de weg wegnam en waarschuwde de politie. Eenmaal ter plaatse werd de man aangehouden, waarbij deze zich hevig verzette en de agenten beledigde. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Een 48-jarige inwoner van Katlijk deed aangifte.

Aangehouden voor diefstal motorfiets

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagmorgen op de Anjen rond 07.00 uur een 19- en een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een motorfiets. Een agent zag de beide mannen met de motorfiets op straat lopen en vertrouwde dit niet. Hij hield de mannen staande en stelde een onderzoek in. Daaruit bleek dat het voertuig even daarvoor was ontvreemd in de Corellistraat. Beide verdachte werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De motor werd in beslag genomen. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aanbouw in brand

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand van een schutting en aanbouw bij een leegstaand pand aan de Zuiderdwarsvaart. In de nacht van maandag op dinsdag rond 03.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie sluit brandstichting niet uit.

Gemaskerde mannen

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur samen met 811 Burgernetdeelnemers uitgekeken naar twee gemaskerde personen, waarvan één een “konijnenmasker” droeg en de ander mogelijk een “varkensmasker”. Op de Wetterwille werd op twee adressen op de bel gedrukt. Op één adres werd bakpoeder via de brievenbus naar binnen gegooid. Na hun daad vertrokken de mannen richting de Frisia. Op de Orion werden de twee gemaskerde personen ook gesignaleerd. De mannen verplaatsen zich op een bromscooter maar werden na een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.

Man aangehouden voor bezit harddrugs

LEMMER- De politie heeft maandagavond op de Plattedijk een 22-jarige inwoner van Emmeloord aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. Een oplettende getuige had de man bij een camping harddrugs zien snuiven, waarna deze de politie belde. Nabij de toiletgebouwen werd de verdachte door de agenten aangetroffen. In zijn kleding vonden de agenten drie zakjes met daarin vermoedelijk amfetamine. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De drugs werd in beslag genomen.

Vrouw gewond bij aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond op de Aldlânsdyk een aanrijding tussen een bromfietsster en een fietsster afgehandeld, Een 17-jarige bromfietsster uit Leeuwarden vrouw reed samen met een passagier in de richting van het industrieterrein de Hemrik. Ter hoogte van de Stinzenflora kwam zij in botsing met een 19-jarige fietsster uit Leeuwarden, die op de linkerweghelft reed. De bromfietsster kwam daarbij ten val en raakte aan haar hoofd gewond. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Mishandeling blijkt verzonnen

OUDESCHOOT – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 26-jarige inwoner van Grou voor het doen van valse aangifte. De man meldde op 24 juli omstreeks 23.00 uur dat hij op de Marktweg door twee onbekende donkere mannen in een kleine personenauto van zijn fiets geslagen was. De mannen zouden daarna geprobeerd hebben hem te beroven. De Grouster zou daarbij verwondingen hebben opgelopen aan schouder, gezicht en gebit. Uit het politieonderzoek werd duidelijk dat het hier een valse aangifte betrof. De aangever heeft inmiddels bekend dat hij van zijn fiets is gevallen en dat niemand heeft geprobeerd hem te beroven. De politie zal een schadeclaim bij de aangever indienen en er is proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan