Fryslân, 13-10-2009 • Politieberichten van maandag 12 oktober 07.00 uur t/m dinsdag 13 oktober 07.00 uur

Heerenveen: politie controleert op fietsverlichting
De politie heeft maandagochtend gecontroleerd op de fietsverlichting op de Trambaan en op de Jousterweg. 18 fietsers hadden geen licht op de fiets. Na een gesprek en een bekeuring moesten de 18 verder lopen. Kijk voor meer informatie over fietsverlichting op website [url=http://www.losselampjesmogenook.nl]http://www.losselampjesmogenook.nl[/url] .

Vlieland: man gewond na val
De politie heeft maandagochtend het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval op het Vuurtorenpad. Een 53-jarige inwoner van Vlieland was van een heuvel gegleden en had daarbij letsel opgelopen aan zijn enkel. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost op het eiland. Na onderzoek door de huisarts werd besloten om de Vlielander per reddingsboot van de KNRM over te brengen naar de vaste wal. Eenmaal in Harlingen aangekomen werd de 53-jarige man overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: vrouw gewond na kop-staartbotsing
De politie heeft maandagochtend een verkeersongeval op de Stinzenflora afgehandeld. Een 31-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed in de richting van de Maagdenpalm achter een 29-jarige automobiliste uit Waskemeer. De vrouw uit Leeuwarden zag te laat dat de andere bestuurster afremde om links af te slaan en kon niet meer tijdig remmen. Hierdoor raakte zij de auto voor haar, waarna de auto van de 29-jarige tegen een geparkeerde auto botste. De 31-jarige is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Oosterwolde: woningen ontruimd na gaslek in winkelpand
De politie heeft maandagmiddag de gemeente en de brandweer geassisteerd bij de afhandeling van een gaslek. Rond 12.45 uur ontstond bij werkzaamheden een gaslekkage in een winkelpand aan de Trambaan. De supermarkt en 16 woningen boven de winkel werden ontruimd. De voornamelijk oudere bewoners werden per bus overgebracht naar een instelling aan de Moskampweg. Hier werden zij opgevangen met een kopje koffie en broodjes. Het gasbedrijf heeft de lekkage verholpen en iedereen kon rond 14.45 uur weer terug naar huis. Ook de winkel ging daarna weer open.

Drachten: politie houdt man aan voor heling
De politie heeft maandagmiddag op de Torenstraat een 21-jarige man uit Boornbergum aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen de man fietsen op een fiets zonder slot en stelden een onderzoek in. De 21-jarige erkende dat de fiets vermoedelijk afkomstig was van diefstal. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte het bureau weer verlaten. De fiets werd in beslag genomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: snorfietsster gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Alde Himdyk een aanrijding afgehandeld waarbij een 67-jarige snorfietsster uit Sneek gewond raakte. De vrouw reed in de richting van het industrieterrein De Hemmen en wilde linksaf slaan. Op dat moment haalde een 19-jarige automobiliste uit Oosthem de 67-jarige in met een aanrijding tot gevolg. Het slachtoffer werd met schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Akkrum: politie onderzoekt bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Feansterdyk. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een roldeur waarna een geldbedrag werd weggenomen. Een 44-jarige man uit Akkrum deed aangifte.

Deinum: politie houdt jongen aan voor bedreiging
De politie heeft maandagavond op de Marssumerdyk een 16-jarige jongen uit Stiens aangehouden op verdenking van bedreiging. Agenten kregen de melding dat een 62-jarige man uit Stiens op de Breedijk met de dood was bedreigd. Een getuige was de dader gevolgd en had direct via 1-1-2 de politie gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat de 62-jarige met zijn vrouw aan het wandelen was toen zij plotseling van achteren werden benaderd door de 16-jarige. De jongen uitte allerlei bedreigingen waarna hij wegfietste in de richting van de Marssumerdyk. Daar werd hij uiteindelijk door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: politie vordert rijbewijs in na rijden onder invloed van drugs
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige beginnend bestuurder uit Joure. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden die opviel door zijn slingerend rijgedrag en stelden een onderzoek in. De man was onvast ter been en verklaarde onder invloed van softdrugs te zijn. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg hij een rijverbod van 18 uur en werd proces-verbaal tegen de 21-jarige opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan