Politieberichten van dinsdag 13 juli.

Inbraak in woning
DRACHTEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak die zondagavond tussen 17.00 en 23.30 heeft plaatsgevonden op de Langewyk. Men is vermoedelijk binnengekomen via de achterdeur waarna er meerdere goederen uit de kamer zijn ontvreemd. Een 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Hondje verdronken
WIJNALDUM- De politie onderzoekt een dierenkwelling die de afgelopen week heeft plaats gevonden in de omgeving van het gemaal bij Roptasyl. Een medewerker van Wetterskip Fryslân trof in het water een blauwe sporttas van het merk O’Nite aan. Toen hij deze open deed trof hij in de tas het lichaam van een middelgrote dode hond aan. De tas bleek verzwaard met stenen te zijn. De leeftijd van de hond, een teefje en asbakkenras, wordt geschat op ongeveer 6 a 7 jaar jong. Het is vrijwel zeker dat de hond levend in de tas, in het water is gegooid. Het is nog onduidelijk hoe lang de hond in het water heeft gelegen. De hond droeg geen chip.

Signalement van de hond:
[bullets]Teefje
Asbakkenras
Zwart met wat grijs krullende vacht
Grootte ongeveer tussen de 20 en 30 cm
Roodhalsbandje met een rood zakdoekje
Leeftijd ongeveer 6-7 jaar[/bullets]

Tas:
[bullets]
Blauwe sporttas
Merk O’Nite met onderschrift Travelgear
Aan beide zijden en de voorzijde van de tas zitten ritsvakken[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die meer kunnen vertellen over het hondje. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Woninginbraak tijdens vakantie
HAULE- De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Polderweg. Tijdens de vakantie van bewoners werd er ingebroken. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden twee laptops en een LCD televisie weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Auto vernield
BEETSTERZWAAG- De politie onderzoekt een vernieling van een auto die geparkeerd stond in de Fockema Andrealaan. Maandagavond rond 23.10 uur kreeg de politie een melding van getuigen die zagen dat de auto door twee personen werd bekogeld. Zij zagen dat beide mannen de auto met stenen bekogelden waarna de achterruit werd vernield. Na hun daad gingen beide mannen er vandoor. Zij stapten vervolgens in een vermoedelijke donkere Citroën Berlingo en reden weg in de richting van de Vlaslaan.

Signalement dader 1.
[bullets]
Man
Lengte ongeveer 1.80 m.
Redelijk gezet postuur
Leeftijd tussen de 20 en 40 jaar
De man droeg een oranje T-shirt[/bullets]

Dader 2.
[bullets]Man
Lengte ongeveer 1.80 m
Redelijk gezet postuur
Leeftijd tussen 20 en 40 jaar
Donkere kleding[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die meer kunnen vertellen over de vernieling. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrouw aangehouden na mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond omstreeks 18.45 uur een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling op de Groningerstraatweg. Een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden was net van haar fiets gestapt toen zij werd aangevallen door de verdachte. De vrouw beschuldigde de 25-jarige van het maken van troep in haar tuin. Hierna volgden zonder waarschuwing vijf klappen met gebalde vuist in het gezicht van de vrouw. De politie kwam ter plekke en kon de verdachte even later in een bedrijf aanhouden. De 25-jarige vrouw deed aangifte.

Vrouw rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
GROU – De politie heeft maandagmiddag omstreeks 17.30 het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige inwoonster van Jirnsum op de Oedsmawei. Agenten kregen de melding van getuigen dat de vrouw weg wilde rijden na tegen een hekje te zijn aangereden. Eenmaal ter plaatse bestond bij de agenten het vermoeden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar zij 960 ug/l blies wat goed is voor een rijverbod van 12 uur. Er werd proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Onderzoek gestolen auto
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf die tussen woensdagochtend 7 juli en maandagmiddag 12 juli heeft plaatsgevonden aan de Pallasweg. Bij deze inbraak is een Jaguar XJ 6 4,2 series, kleur grijs, met het kenteken 63-YA-41, ontvreemd. Een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Indien u de gestolen auto waarneemt en/of meer informatie heeft over de inbraak, kunt u de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112Fryslan