Fryslân, 13-01-2009 • Politieberichten maandag 12 januari 07.00 uur t/m dinsdag 13 januari 07.00 uur

Reduzum: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagochtend op de ventweg naast de Snitserdyk een aanrijding afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Reduzum gewond raakte. De jongen botste frontaal op een personenauto, bestuurd door een 58-jarige automobilist uit Reduzum. Mogelijk dat de twee bestuurders werden afgeleid door een ambulance die net met sirene passeerde. De bromfietser werd met letsel aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

Kollumerland: politie neemt vuurwapens in beslag
De politie heeft maandagmorgen in de gemeente Kollumerland een 53-jarige man aangehouden op verdenking van handel in vuurwapens. Eind december werd bij een 40-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen al een vuurwapen, munitie en pepperspray aangetroffen. Naar aanleiding van de herkomst van dat wapen werd een onderzoek ingesteld in de woning van de 53-jarige man. Hierbij werden drie verboden wapens met munitie aangetroffen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek mee naar het bureau genomen. De wapens en munitie zijn in beslag genomen.

Twijzel: auto uitgebrand
De politie heeft maandagmiddag de brandweer geassisteerd bij een autobrand op de Simke Kloostermanstraat. Vermoedelijk ging het hierbij om brandstichting. Een getuige hoorde een klap en zag twee mannen in donkere kleding hard wegrennen. Hierna zag ze vlammen uit de auto komen en belde onmiddellijk met 1-1-2. Politie en brandweer waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De 23-jarige eigenaar uit Twijzel deed aangifte.

Kornwerderzand: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
De politie heeft maandagmiddag op de Afsluitdijk ter hoogte van Kornwerderzand het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Uithoorn. De man reed op het stuk weg waar 70 kilometer per uur is toegestaan, met een snelheid van 122 kilometer per uur. De politie hield de man staande, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal tegen hem opgemaakt werd.

Sint Annaparochie: winkeldiefstal
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een diefstal maandagmiddag bij een winkel op de Van Harenstraat. Rond half vijf kwam hier een man van rond de veertig op een scooter langs die een aantal kledingstukken van een rek aftrok en er weer vandoor ging. De gealarmeerde politie ging nog op zoek naar de man, maar kon hem niet meer traceren.

Folsgare: auto in sloot
De politie heeft maandagmiddag een ongeval op de A7 tussen Nijland en Sneek afgehandeld, waarbij een 42-jarige man van Terschelling in de sloot terecht gekomen was. De man raakte om een onduidelijke reden van de weg af, kwam in de berm en vervolgens in de sloot terecht. Hulpverlening was snel ter plaatse, maar de man kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht, waar bleek dat hij nauwelijks letsel aan het ongeval had overgehouden. Wel werd tegen de man nog een proces-verbaal opgemaakt omdat hij reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Langweer: inbraak in bedrijf
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak dinsdagochtend in een bedrijf aan de Buorren. Rond half vijf vanochtend werd een getuige wakker van lawaai en belde meteen de politie. Op camerabeelden is te zien dat de daders een ruit inslaan, het betongaas omhoog rollen en met drie personen naar binnen gaan. In het bedrijf worden een aantal kasten opengetrokken en na een minuut verlaten ze het pand met onbekende buit. Het gaat om drie mannen met donkere jassen, waarvan één een bontkraag aan de capuchon heeft. Een 46-jarige man uit Heerenveen deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal met geweld
De politie zoekt getuigen van een diefstal met geweld welke rond middernacht heeft plaatsgevonden in de Oude Oosterstraat. Een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden reed op haar fiets in de richting van het centrum. Op een gegeven moment werd zij aangesproken door een voor haar onbekende man die plotseling haar tas van het stuur trok en vervolgens wegrende. Uit de tas die later teruggevonden werd, bleek de portemonnee te zijn weggenomen. De vrouw deed aangifte.

Jorwert: auto te water
De politie heeft gisteravond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Hesenserreed. Een 47-jarige automobilist uit Lelystad, raakte met zijn auto van de weg en kwam op de kop in de sloot terecht. Getuigen die het ongeval zagen gebeuren, hebben het raam van de auto ingeslagen en de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijdt. Omwonenden vingen de man op en hebben hem van een warm bad voorzien. De man hield aan het ongeval geen letsel over.

Harlingen: aanrijding met letsel
De politie heeft gisteravond geassisteerd bij een eenzijdige aanrijding op de F. Domela Nieuwenhuisstraat. Een 27-jarige inwoner van Harlingen raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste vervolgens tegen een boom. De man, die geen gordel droeg, raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan