Politieberichten van dinsdag 13 december

Rijden onder invloed

HARLINGEN – De politie heeft maandagochtend een 68-jarige automobilist uit Harlingen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Rommelhaven zagen surveillerende agenten dat de man met zijn auto tegen het verkeer in reed. De Rommelhaven is namelijk een eenrichtingsweg. Op het Noordijs kreeg de bestuurder een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de Harlinger onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 450 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens bleek het rijbewijs van de man ingenomen te zijn. Hij mocht dus helemaal geen voertuig besturen. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij nog een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het negeren van een gesloten verklaring.

Inbraak tennisvereniging

TJALLEBERD – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de kantine van de tennisvereniging aan de Aengwirderweg die plaatsvond tussen zondag 11 december en maandag 12 december. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam te forceren. In het gebouw werden deuren opengebroken. Aangezien de kantine in verband met de winterstop niet gebruikt wordt is slechts een zeer klein geldbedrag gestolen.

Overval tankstation

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man die maandag rond 18.30 uur een tankstation aan de Harlingerstraatweg probeerde te overvallen. De man kwam het tankstation binnen en eiste, onder bedreiging van een wapen, geld van de medewerkster die achter de balie stond. De medewerkster sommeerde de overvaller te vertrekken en zei dat zij de politie zou bellen. De overvaller verliet hierop de kiosk van het tankstation. Met meerdere politie-eenheden is naar de dader gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Signalement:

· blanke man

· leeftijd tussen de 16 – 18 jaar

· lengte ongeveer 1.80 meter

· normaal postuur

· kort donker haar

· droeg een jas of vest met witte strepen en capuchon en een gebleekte blauwe spijkerbroek

De politie wil graag in contact komen met getuigen die deze man voor of na de overval gezien hebben of die hem aan de hand van het opgegeven signalement denken te (her)kennen. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Overval videotheek

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een overval die maandag rond 22.00 uur plaatsvond op een videotheek aan de Voorstreek. Een gewapende man was de videotheek binnengekomen en had een medewerker met het wapen bedreigd en gedwongen geld af te geven. Dit geld moest in een tas worden gedaan die de overvaller bij zich had. Nadat hij het geld gekregen had liep de dader de videotheek uit. Getuigen zagen de man wegfietsen in de richting van het Hoeksterpad. Met meerdere politie-eenheden is er naar de dader gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Signalement:

· getinte man

· gekleed in een zwarte fleecejas met capuchon en sportschoenen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die deze man voor of na de overval gezien hebben of met mensen die aan de hand van het opgegeven signalement de overvaller denken te (her)kennen. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844.

Inbraak bedrijf

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Uranusweg. In de nacht van maandag op dinsdag werd hier rond middernacht ingebroken. De dader(s) is/zijn binnengekomen door een raam te forceren. In het bedrijf werd de kluis opengebroken. Het is nog niet bekend wat gestolen is.

Brand in portiek

HEERENVEEN – De politie heeft maandag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in de hal van een appartementencomplex. Rond 23.00 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd dat er brand was in het pand. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat oud papier in de hal brandde. De agenten verwijderden het oud papier en brachten het naar buiten waar de brandweer het vuur bluste. Door de rook liepen een aantal tot het complex behorende winkels rookschade op. De bewoners konden in hun woning blijven. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Invordering rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige inwoner van Leeuwarden. Agenten zagen de 59-jarige op een snorfiets rijden op het Zuidvliet en hielden hem voor een controle staande. Aangezien het vermoeden bestond dat de Leeuwarder alcohol gebruikt had, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1040 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.


112Fryslan