Politieberichten van dinsdag 12 oktober.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit
HOLWERD – De politie heeft maandagochtend in een woning in het dorp een 31-jarige inwoner van Holwerd aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De Aanhoudings Eenheid van de Friese politie deed maandagochtend vroeg een inval in de woning. De man werd aangehouden en na een zoektocht werd een wapen aangetroffen. Het bleek te gaan om een nepwapen, die niet van een echt wapen was te onderscheiden. Het nepwapen werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. ’s Middags mocht de man het bureau weer verlaten.

Bromscooter gestolen
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een bromscooter met het kenteken DT393L. De scooter werd maandagmorgen vanaf het Blokhuisplein weggenomen. Een 18-jarige man uit Stiens deed aangifte.

Poststukken gestolen
Leeuwarden – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een grijze tas met ongeveer tweehonderd TNT poststukken vanuit de fietsenstalling op het Zaailand. De tas was hier voor de postbezorger afgeleverd. Een 54-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Pinautomaat vernield
OUDEMIRDUM – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernieling aan een pinautomaat aan de Jan Schotanuswei. Het vermoeden bestaat dat geprobeerd is tussen zondagavond 23.00 uur en maandagmorgen 10.30 uur de automaat op te blazen. Een 47-jarige inwoner van Joure deed aangifte.

Vrouw gewond na aanrijding
BEETSTERZWAAG – De politie heeft maandagmiddag op de Beetsterweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 50-jarige vrouw uit Beetsterzwaag gewond raakte. Een 54-jarige vrouw uit Wijnjewoude wilde vanaf een oprit de Beetsterweg oprijden en zag hierbij de 50-jarige automobiliste over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij het slachtoffer doorschoot en tegen een boom tot stilstand kwam. De vrouw werd met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraak in auto
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een auto die maandagavond bij het Kalverdijkje. Uit de auto werd een navigatieapparatuur weggenomen. De dader (s) kwamen de auto binnen door een raam te vernielen. Een 51-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden met alcohol
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs van een 22-jarige inwoner van Schiedam ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto op de Willemskade rijden waarna zij hem besloten te controleren. Tijdens het aanspreken roken de agenten een alcohollucht. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 475 ug/l blies. Omdat de man een beginnend bestuurder was, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast een proces-verbaal kreeg hij nog een rijverbod van acht uur

Twee mannen aangehouden voor diefstal brandstof
BUITENPOST- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Vaart een 21-jarige inwoner van Drogeham en een 23-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. De mannen worden ervan verdacht brandstof uit een vrachtwagen te hebben gestolen. Agenten zagen de mannen zich verdacht bij een vrachtwagen ophouden. Toen zij een onderzoek instelden bleek dat de mannen een slang met daaraan een pomp in de tank van de vrachtwagen hadden gedaan om zodoende de diesel over te hevelen naar hun eigen auto. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Inbraken in schuurtje
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken in drie schuurtjes in de Schoolstraat. De inbraken werden maandagavond ontdekt. Uit een van de schuurtjes werd een nieuwe fiets gestolen. De eigenaar een 48-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning die vermoedelijk maandagavond plaatsvond in de Albert Schweitserstraat. Uit de woning werden geld, een televisie en geluidsapparatuur weggenomen. Het is onbekend hoe de dader (s) de woning zijn binnen gekomen. De eigenaar een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aangehouden voor bedreiging
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagavond rond 18.00 uur een 42-jarige inwoner van Broeksterwoude en een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De beide mannen bevonden zich in een supermarkt aan de Lieuwenburg. De bedrijfsleider die het tweetal niet vertrouwde vroeg toen zij wilden afrekenen, of hij in de tas mocht kijken. Vervolgens werd de 38-jarige man kwaad en bedreigde de bedrijfsleider. Ook de 42-jarige verdachte begon zich met de ruzie bemoeien waarna de bedrijfsleider werd geduwd. De beide mannen die vervolgens de winkel verlieten, konden in dezelfde straat worden aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De bedrijfsleider, een 41-jarige inwoner van Bontebok, deed aangifte.

Jongen mishandeld
HEERENVEEN- De politie onderzoekt een mishandeling die maandagavond op de Smelleken werd gepleegd. Hier werd een 15-jarige inwoner van Heerenveen zonder enige reden door de bestuurder van een zwarte auto mishandeld. De verdachte stapte uit zijn auto en sloeg het slachtoffer zonder enige reden enkele malen in zijn gezicht waarna hij zich uit de voeten maakte. Het slachtoffer deed aangifte.

Twee gewonden bij aanrijding
WINSUM- Bureau Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân onderzoekt de oorzaak van een verkeersongeval op de Westergoawei die maandagmiddag plaatsvond. Tijdens het oversteken zag een 64-jarige automobilist uit Wommels die op de Berkwerterleane reed, een auto die op de Westergaowei reed over het hoofd waarna een botsing volgde. De inzittenden van de auto, een 68-jarige man en zijn 69-jarige vrouw, beiden inwoners van Bolsward, raakten daarbij gewond. De man en vrouw werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Opsporing Verzocht behandeld overval bejaarde vrouw
GROU- Het programma Opsporing verzocht maakt vandaag opnames van de laffe overval op een 88-jarige inwoonster van Grou die 4 oktober rond 20.00 uur plaatsvond op de Meersweg. Rond dat tijdstip werd er bij de bij vrouw op de ramen geklopt. Omdat de vrouw dacht dat haar buurvrouw voor de deur stond deed zij deze open. Omdat moment werd de vrouw door een man van ongeveer 20 jaar omver geduwd. De overvaller was gekleed was in donkere kleding en witte sportschoenen en een donkere muts droeg. Vervolgens eiste hij geld van haar. Toen zij het geld gaf werd zij nogmaals omver geduwd waarna zij op de vloer viel. De dader verdween in de richting van Paveljoenstraat. De uitzending waarin de deze overval wordt behandeld, zal op dinsdagavond 19 oktober bij bij de AVRO op Nederland 1 om 21.50 uur worden uitgezonden.

112Fryslan