Fryslân, 12-05-2009 • Politieberichten van maandag 11 mei 07:00 uur tot en met dinsdag 12 mei 07:00 uur

Leeuwarden: politie zoekt getuige van de dodelijke aanrijding Wâldwei
De politie wil graag in de kontact komen met de bestuurder van een donker gekleurde personenauto met aanhangwagen. Ten tijde van dodelijk aanrijding die op de Wâldwei op vrijdagmiddag rond 12:30 uur plaatsvond, reed deze bestuurder in zijn auto voor de betrokken vrachtwagen in de richting van Drachten. Mochten nog andere mensen getuige zijn geweest van de aanrijding dan kunnen ook zij via 0900-8844, contact opnemen met de politie.

Ballum: jongetje valt tijdens fietstocht
De politie heeft maandagmiddag een eenzijdig ongeval op de Ballumersteiger afgehandeld. Een 12-jarige jongetje uit Wassenaar fietste met klasgenoten over de Buitenwaddendijk. Op een gegeven moment raakte het jongetje met de voorband van zijn fiets licht de achterzijde van de fiets van een voorganger. Daardoor kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. De ambulance heeft de jongen overgebracht naar de huisarts voor controle. De fietser werd uiteindelijk per helikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Augustinusga: aanrijding personenauto en fietser
De politie heeft maandagmiddag een aanrijding afgehandeld op It Oast waarbij een 16-jarige fietser uit Augustinusga gewond is geraakt. De fietser stak de weg over om het fietspad op te rijden. Een naderende personenauto, bestuurd door een 52-jarige inwoonster van Dronrijp, zag de fietser oversteken maar kon haar voertuig niet meer tijdig tot stilstand brengen. Dit met een aanrijding tot gevolg. De fietser is met een hoofdwond en enkele schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Wiuwert: eenzijdig ongeval, rijden onder invloed
De politie heeft maandagavond een eenzijdig ongeval afgehandeld op de Froonackerdyk. Door nog onbekende oorzaak was daar een auto te water geraakt. De 40-jarige bestuurder uit Leeuwarden werd met hulp van omstanders uit zijn voertuig gehaald. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 895 ug/l waardoor zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voor nader onderzoek is hij ingesloten.

Dokkum: fietsster ten val
De politie heeft maandagavond een eenzijdig ongeval afgehandeld op de Lyceumweg. Een 44-jarige inwoonster van Dokkum was met haar fiets gevallen. Hierbij was zij met haar schouder op de stoep terechtgekomen. Per ambulance is de fietsster overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

112Fryslan

})