Dinsdag 12 juni

Politieberichten van dinsdag 12 juni

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagochtend het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde op de N31, nabij de woonwijk Techum, een snelheidscontrole met de lasergun met 120 kilometer per uur. Op de N31 is 70 kilometer per uur toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De komende periode volgen meer controles op deze locaties, dit omdat wijkbewoners veelvuldig hebben geklaagd over te hoge snelheden op de N31.

Doorrijden na aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 18.30 uur geassisteerd bij een aanrijding op de Bleeklaan ter hoogte van de Jacob Binckesstraat. Een blauwe Citroën Saxo was hier tegen de auto van een 21-jarige inwoner van Leeuwarden gereden. Door de aanrijding verloor de 21-jarige de macht over het stuur en botste tegen twee geparkeerde auto’s en een lantaarnpaal. De lantaarnpaal viel om en kwam op een woning terecht. De bestuurder van de blauwe auto reed na de aanrijding weg zonder zijn identiteit achter te laten. Een getuige noteerde het kenteken. Uit het politieonderzoek bleek dat de bestuurder, een 47-jarige inwoner van Warns, in Hoorn verbleef. Door de politie in Hoorn is de verdachte gehoord en zijn auto in beslaggenomen. Naar de exacte toedracht van de aanrijding wordt nog onderzoek gedaan.

Zoektocht naar kind

IJLST – De politie heeft maandag rond 20.00 uur samen met brandweer in een sloot bij de Sudergoweg onder IJlst gezocht naar een kind.Een getuige vond een bijna nieuwe kinderstep naast de sloot en waarschuwde de hulpdiensten. Duikers van de brandweer uit Sneek hadden de sloot doorzocht maar gelukkig werd niemand aangetroffen. Later op de avond meldde een 47-jarige inwoner van Sneek zich bij de politie. Eerder die dag had hij een wandeling gemaakt met een kind en was de band van de step lek geraakt. De step was in de walkant neergelegd om later op te halen.

Diefstal achterlicht

GROU – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.30 uur een 47-jarige inwoner van Grou aangehouden voor diefstal van een achterlicht. Agenten die bij het station in Grou waren zagen de 47-jarige de fietsenstalling binnen gaan. De man liep naar een fiets en brak hier het achterlicht af en stak dit in zijn zak. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval door handrem

OLDEOUWER – De politie heeft maandag rond 16.00 uur geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A6 bij Oosterzee. Een 23-jarige inwoonster van Groningen reed hier met haar auto en kreeg ruzie met haar partner, een 24 jarige inwoner van Leeuwarden. De 24-jarige wilde uit de auto en vroeg of de 23-jarige wilde stoppen. Deze bleef doorrijden en terwijl de auto ongeveer 120 kilometer per uur reed, trok de 24-jarige aan de handrem. Het voertuig slipte schoot door de berm en kwam tegen een hekwerk tot stilstand. Tegen de 24-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Zoektocht naar vermiste watersporter

WORKUM- De politie stelt een onderzoek in naar de vermissing van een 58-jarige inwoner van Witten (Dld). De man die met zijn boot in een jachthaven lag aangemeerd, wordt sinds zondagmorgen 11 uur vermist. Rond dat tijdstip vond het laatste contact plaats met watersporters, die met hun boot naast hem lagen afgemeerd. Om 15.00 uur keerden zij met hun boot in de jachthaven terug en troffen de boot van hun buurman leeg en onafgesloten aan. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man. Maandag ontving de politie vanuit Duitsland bericht, dat de man niet thuis was gekomen en ook niet op zijn werk was verschenen. De politie heeft maandagavond in het water rondom de boot een zoektocht gehouden maar het lichaam werd niet aangetroffen. Vandaag zal de zoektocht door het KLPD worden voortgezet.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan