Politieberichten van maandag 11 januari 07:00 uur t/m dinsdag 12 januari 07.00 uur.

Sneek: politie zoekt eigenaren van gestolen goederen
De politie is op zoek naar de eigenaren van gestolen goederen, waaronder een digitale camera en een tv. Deze goederen werden aangetroffen bij de doorzoeking van een verblijfplaats van twee op heterdaad aangehouden inbrekers uit Den Haag. Een deel van goederen is inmiddels retour naar de rechtmatige eigenaar. Echter van een deel van de goederen is de eigenaar onbekend. De in beslag genomen goederen zijn gefotografeerd en opwww.dadergezocht.nlgeplaatst.

Heerenveen: politie onderzoekt beroving van ondernemer
De politie onderzoekt de beroving van een 43-jarige man uit Heerenveen. Zaterdagmiddag 9 januari om 17.40 uur reed de ondernemer uit Heerenveen naar zijn bank om geld af te stortten. De kluis waarin dit moest gebeuren zat in de zijgevel van de bank aan de Coehoorn van Scheltingaweg. Helaas werd de oprit naar de kluis geblokkeerd door een witte bestelauto en hierdoor moest de ondernemer lopend naar de kluis. Op het moment dat hij de sealbag waarin het geld zat wilde deponeren, werd hij aangevallen door twee jongemannen. Het slachtoffer zag nog kans om weg te vluchtten in de richting van het Burgemeester Kuperusplein, maar helaas gleed hij uit en kwam op straat terecht. Onder bedreiging van een vuurwapen en door het slachtoffer te schoppen en te slaan, dwongen de overvallers hem zijn geld af te geven.

Kijk voor meer informatie op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] of op [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]

Drachten: automobilist met aanrijding
De politie heeft maandagmorgen een aanrijding afgehandeld op de Rijksweg A7 bij Drachten. Een 44-jarige auto bestuurder uit Groningen stond stil voor de afslag naar Leeuwarden (N31). Daar stond op dat moment een file auto’s om rechts af te slaan richting Leeuwarden. Een 42-jarige vrachtautobestuurder uit Alphen aan de Rijn zag de file te laat en reed tegen de achterzijde van de personenauto. Bij het ongeval raakte de Groninger gewond aan zijn nek. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Leeuwarden: proces-verbaal voor rijden in onverzekerde auto
De politie heeft maandagmorgen een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden bekeurd omdat ze met een onverzekerde auto reed op de Aldlansdyk in Leeuwarden. De auto werd door surveillerende agenten gecontroleerd omdat de kentekenplaten van haar auto slecht zichtbaar waren en omdat ze haar autogordel niet droeg. De auto bleek niet te zijn verzekerd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: politie waarschuwt voor oplichting
De politie waarschuwt voor oplichtingspraktijken die in heel Fryslân voor kunnen komen. Op verschillende dagen en plaatsen kwamen er bij de politie vergelijkbare meldingen binnen. Een man zou zich voordoen als een medewerker van een elektriciteitsbedrijf of van de thuiszorg. Met een mooi verhaal probeerde hij bankgegevens los te krijgen. In een aantal gevallen werd om een bankrekeningnummer gevraagd en werd de bewoners verzocht hun bankpas door een pinapparaat te halen. Voor zover bekend heeft niemand dit tot nu toe gedaan. De politie waarschuwt voor deze praktijken en sluit niet uit dat het hier gaat om poging tot oplichting.

Leeuwarden: keukenbrand
De politie heeft maandagmorgen de brandweer geassisteerd bij het blussen van een woningbrand in de Mondriaanstraat in Leeuwarden. Het vuur ontstond door nog onbekende oorzaak in de keuken van de woning van een 50-jarige bewoner. De brandweer bluste het vuur in de woning. In de woning ontstond forse brand en waterschade. In enkele aangrenzende panden ontstond ook rookschade.

Joure: politie houdt verdachten aan voor diefstal beveiligingscamera
De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Sneek en een 34-jarige man uit Joure aangehouden bij een bouwmarkt aan de Firmawei in Joure. Personeel van de bouwmarkt zag dat de mannen zich verdacht ophielden in de bouwmarkt. Op een gegeven moment werd gezien dat door een van de mannen een doos met daarin een beveiligingcamera werd gepakt. Even later werd een lege verpakking van een beveiligingscamera aangetroffen in een van de looppaden. Toen bij de kassa echter alleen maar een ander artikel werd afgerekend, werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd. Op het parkeerterrein van de bouwmarkt werden de mannen aangehouden toen ze net terrein af wilden rijden. Onder de stoel van de auto werd de gestolen beveiligingscamera aangetroffen. Bij controle van de auto bleek dat deze niet was verzekerd en dat de APK van de auto verlopen was. Tegen de eigenaar, de man uit Sneek, werd hiervoor ook proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak computerwinkel
De politie onderzoekt een inbraak bij een computerwinkel in Leeuwarden die in de nacht van maandag op dinsdag heeft plaatsgevonden. De politie werd gealarmeerd door het inbraakalarm van de winkel aan de Tynjedyk.Ter plaatse bleek dat er een etalageruit van winkel was vernield en dat er vijf laptop computers waren weggenomen. Door de politie is een sporenonderzoek ingesteld. Verder worden camerabeelden die van de inbraak zijn gemaakt nader bekeken.

Wolvega: controle gesloten verklaring
De politie heeft maandagmiddag een controle uitgevoerd op de gesloten verklaring op de Van Harenstraat in Wolvega. Voor deze weg geldt een gesloten verklaring, uitgezonderd voor bewoners. Totaal zijn 22 bestuurders aan de kant gezet en kregen een bekeuring omdat ze toch van de weg gebruik maakten.

112Fryslan

})