Politieberichten van dinsdag 11 september

Aanhouding autodief

Tytsjerk – De politie heeft maandag rond 19.00 uur een 41-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden voor diefstal van een auto. Getuigen zagen dat 41-jarige in een blauwe Citroen over de Rijksstraatweg rijden. Omdat de 41-jarige agressief reed en de Citroen rondom beschadigd was werd de politie gewaarschuwd. De auto werd op het parkeerterrein bij een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg aangetroffen. Bij het zien van de agenten reed de 41-jarige weg in de richting van Gytsjerk. Aan de hand van het kenteken van de auto werd duidelijk dat de auto gestolen was en dat er in de omgeving van Dokkum met het voertuig getankt was zonder te betalen. Agenten zetten de achtervolging in en ook werd er via Burgernet een oproep gedaan om naar de bestuurder en auto uit te kijken. Op de Boskwei in Readtsjerk werden agenten aangesproken door getuigen die roekeloos door de Citroen in waren ingehaald. Het voertuig werd leeg aangetroffen vlak bij een bosperceel aan de Boskwei. Met meerdere politie eenheden en met een politie(speur) hond is naar de bestuurder gezocht maar hij werd niet aangetroffen. Later die avond zagen agenten de man zitten op een terras van een horecagelegenheid in Oentsjerk. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Getuigen gezocht van aanrijding

WOLVEGA – De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Grindweg waarbij de veroorzaker doorreed. Maandagmiddag omstreeks 15.43 uur reed een 20-jarige automobilist uit Wolvega over de Grindweg en ter hoogte van de Houtstraat kwam plotseling van links een auto. Deze bestuurder, vermoedelijk een oudere man, verleende geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. De auto van de 20-jarige liep schade op aan de voor- en zijkant. Na het ongeluk reed de veroorzaker door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De man reed vermoedelijk in een grijze zilverkleurige Mercedes A-klasse, een zogenaamde baby-Benz. Deze auto moet eveneens beschadigd zijn geraakt door de aanrijding. Heeft u de aanrijding zien gebeuren of weet u wie de bestuurder is van de Mercedes? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt natuurlijk ook even naar het politiebureau in Wolvega gaan om daar uw informatie door te geven.

Man aangehouden voor heling fiets

LEEUWARDEN – Een agent in privé-tijd heeft maandagmiddag op de Schrans een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling van zijn fiets. Kortgeleden werd uit de schuur van de agent zijn fiets gestolen. Maandagmidag liep hij over de Schrans en zag bij een winkel zijn gestolen fiets staan. De agent besloot bij de fiets te gaan wachten tot dat er iemand mee zou wegfietsen. De 45-jarige man liep naar de fiets en wilde weg gaan. Dit werd echter belet door de agent. Die hield 45-jarige vervolgens aan en droeg hem over aan zijn collega’s die inmiddels ook waren gewaarschuwd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden met geschorst rijbewijs

NOORDWOLDE – De politie heeft maandagavond tegen een 29-jarige automobilist uit Noordwolde proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een geschorst rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs. Een surveillerende motoragent zag op de Dr. Verdeniusstraat de 28-jarige man rijden. Het was de agent bekend dat het rijbewijs van de man onlangs was geschorst vanwege een onderzoek door het CBR naar de rijgeschiktheid van de bestuurder. Daarnaast was het de agent bekend dat de automobilist met enige regelmaat GHB gebruikt. Alle reden dus om een stopteken te geven. De bestuurder kon, zoals verwacht, geen rijbewijs tonen en daarnaast maakte de man een erg afwezige en slome indruk. De agent had dan ook het sterke vermoeden dat hij onder invloed van GHB verkeerde. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en daar werd bij hem een bloedproef afgenomen. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een geschorst rijbewijs en het rijden onder invloed.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de Bernard Zweersstraateen 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had na een woordenwisseling over geluidsoverlast één van zijn buren verbaal ernstig bedreigd. Om zijn woorden kracht bij te zetten, dreigde de man ook nog met een mes. Alle reden om de politie te waarschuwen. Agenten hielden de 37-jarige man in zijn woning aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan