Dinsdag 11 oktober

Politieberichten van dinsdag 11 oktober

Getuigen gezocht van brandstichting

GROU – De politie zoekt getuigen van de brandstichting in een hertenkampje aan de Oostergoostraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de verblijven van de herten in brand gestoken. Eerst het ene hok en later die nacht het andere hok. Door de brand ontstond veel schade. De politie komt graag in contact met getuigen. Ook als u anderszins informatie heeft dan komt de politie graag met u in contact. U kunt daarvoor bellen met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt natuurlijk ook het politiebureau in Grou even binnen lopen.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag op de Nieuwestad een 35-jarige inwoner van Meppel aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging. Een stadswacht wilde de man aanspreken op het fietsen in voetgangersgebied. De Leeuwarder beledigde en bedreigde vervolgens de stadswachten. De politie werd er bij geroepen. De man kon zich niet legitimeren en werd daarom aangehouden. Vervolgens moesten de agenten het ontgelden en werden door de Leeuwarder beledigd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding

MIDLUM- De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een aanrijding met letsel op de N390 afgehandeld waarbij een 57-jarige inwoonster van Sexbierum gewond raakte. De automobiliste die vanaf de Haulewei in de richting van N390 reed, verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 34-jarige automobilist uit Franeker die op de N390 reed en uit de richting van Harlingen kwam. Tijdens de aanrijding belandde de Franeker automobilist met zijn auto in de sloot en kwam met de schrik vrij. De vrouw raakte door de aanrijding in haar auto bekneld te zitten en werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. De 20-jarige zoon van het slachtoffer die naast haar in de auto zat, kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer werd per ambulance met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Beeldschermen buit bij inbraak

SNEEK- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Einsteinstraat die in de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht werd ontdekt. De dader(s) kwam(en) het bedrijf binnen door een raam te forceren en namen diverse beeldschermen mee. Een onderzoek in de omgeving leverde helaas geen resultaat op. De 55-jarige eigenaar deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan