Politieberichten van dinsdag 11 januari.

Opnieuw twee overvallers aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmorgen twee 19-jarige inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overvallen op diverse supermarkten. Het afgelopen jaar werden diverse winkels in Leeuwarden overvallen. Naar aanleiding van deze gewelddadige diefstallen is een rechercheteam samengesteld wat onderzoek heeft gedaan naar de identiteit van de daders. Op grond hiervan werden op 20 december 2010 twee inwoners van Leeuwarders in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden. Deze twee mannen zitten nog steeds in voorarrest. De twee verdachten die maandagmorgen werden aangehouden zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Automobilist aanrijding
SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft maandagochtend op de Hemmemaweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 35-jarige automobiliste uit Oosterbierum gewond raakte. De aanhangwagen van een 23-jarige man uit Leeuwarden raakte los van zijn auto en raakte vervolgens de auto van de 35-jarige vrouw. Omdat de vrouw zwanger is, werd ze voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagochtend op het Oldehoofsterkerkhof een 49-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. Omstreeks 9:45 uur vond een bruiloft plaats in het stadskantoor. De Leeuwarder die een lokaalverbod heeft voor het stadskantoor was met de trouwstoet mee het pand binnen gelopen. Aanwezige bewakers herkenden hem en hielden hem vervolgens aan. De verdachte werd daarna aan de ter plaatse gekomen agenten overgedragen en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak.
DRACHTEN – De politie heeft maandagochtend op de Stationsweg een 45-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak. Agenten kregen een melding dat de eigenaar van een leegstaand pand en bovenwoning een fiets voor het pand zag staan. Zondag had hij ook een fiets bij het pand zien staan en toen bleken een aantal meubels uit het pand te zijn gehaald. Nu hij dezelfde fiets weer zag staan belde hij de politie. In de woning boven het pand troffen de agenten de Leeuwarder aan die aangaf dakloos te zijn. Tevens stonden daar de meubels die uit de loods waren vermist. Daarnaast tapte de 45-jarige illegaal stroom af van het naastgelegen pand. Hierop werd de verdachte aangehouden en voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De 66-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Controle fietsen op het trottoir
LEEUWARDEN – De politie heeft maandagochtend op de Archipelweg vijf bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die niet het verplichte fietspad gebruikten. Omwonenden gaven aan dat ze veel last ondervinden van scholieren die op de stoep fietsen. Het aanspreken van deze scholieren door de omwonenden zorgde niet voor verbetering. De politie controleert binnenkort weer op deze locatie.

Inbraak watersportbedrijf
BALK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een watersportbedrijf aan de Jachthavendyk. In de nacht van zondag 9 januari op maandag 10 januari werd hier ingebroken. De daders zijn binnengekomen door een raam kapot te slaan. Het bedrijfspand werd doorzocht en er werden nieuwe en gebruikte buitenboord motoren gestolen. Om de buit te vervoeren werden ook de Toyota Hilux en een aanhangwagen van het bedrijf gestolen. De auto werd maandavond teruggevonden in de omgeving van Reduzum. Getuigen hadden de auto hier de hele dag zien staan en belden met de eigenaar. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze inbraak. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Sieraden gestolen bij inbraak
WOLVEGA- De politie onderzoekt een woninginbraak die zaterdagmiddag 8 januari tussen 16.00 uur en 19.45 uur plaatsvond in de Fuchsiastraat. In de woning werd een kluis opengebroken. Hierin zaten oude antieke sieraden die buit werden gemaakt. De dader(s) kwamen de woning binnen door een deur te forceren. Een 87-jarige inwoner van Wolvega deed aangifte.

Aantreffen hennepkwekerij
LEEUWARDEN – De politie heeft maandag een hennepkwekerij ontmanteld in de Robinsonstraat. Rond 18.30 uur werd er via 1-1-2 een melding ontvangen dat er rookontwikkeling was in een woning in de Robinsonstraat. Door personeel van de brandweer is een deur geforceerd en de woning doorzocht. In de woning werd niemand aangetroffen. Wel werd op de bovenverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met 600 planten aangetroffen. Door een energiebedrijf is de elektriciteit van de woning afgesloten omdat de energievoorziening voor de kwekerij buiten de meter omging. De rookontwikkeling in de woning is vermoedelijk ontstaan door condensvorming. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de eigenaar van de kwekerij.

Gestolen auto teruggevonden
LEMMER – Een 81-jarige inwoner van Sneek heeft maandagmiddag zijn ‘gestolen’ auto terug gevonden. Zondag aan het einde van de middag belde de man met de politie omdat hij in de veronderstelling was dat zijn auto vanaf een parkeerterrein aan de Vuurtorenweg was gestolen. De auto bleek echter elders in Lemmer te staan. Na een zoektocht op maandag vond de man zijn auto weer terug.

112Fryslan