Fryslân, 11-08-2009 • Politieberichten van maandag 10 augustus 07.00 uur t/m dinsdag 11 augustus 07.00 uur

Drachten: man overleden in vijver
De politie heeft maandag avond een onderzoek ingesteld naar de dood van een 43-jarige inwoner van Drachten in een vijver in het Thalenpark aan de Lange West. Omstanders zagen de man de vijver in lopen, kennelijk om verkoeling te zoeken. Toen zij even later zagen dat de man niet meer bewoog, belden zij direct via 1-1-2 de politie en ambulance. Toen de man uit de het water werd gehaald is hij door politie en ambulance personeel geanimeerd. Helaas bleek de man al te zijn overleden.

Breezanddijk. bestuurder rijdt te snel rijbewijs kwijt
De politie maandagmiddag het rijbewijs van een 38-jarige inwoner van
Leeuwarden ingevorderd. De man die in zijn auto op de Afsluitdijk reed werd op zijn snelheid gecontroleerd. Daar werd gemeten dat hij 174 kilometer per uur reed daar waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs, werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Sint Annaparochie: aanrijding met letsel onder invloed
De politie heeft dinsdagmiddag een aanrijding op de Middelweg-west afgehandeld, waarbij een bromfietser, een 55-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie aan zijn rug licht gewond raakte. De aanrijding ontstond doordat het slachtoffer geen voorrang verleende aan een 49-jarige automobilist uit Minnertsga. Het slachtoffer is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser ook onder invloed van alcohol was. Na behandeling mocht de man het ziekenhuis verlaten, waarna de man werd meegenomen voor een ademanalyse waar hij 335 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt vier winkeldieven aan
De politie heeft maandagmiddag op de Schrans, een 17 en een 26-jarige man en een 35 en 24-jarige vrouw, alleen afkomstig uit Roemenie aangehouden voor het plegen van winkeldiefstallen in drie winkels. Het viertal maakte zich schuldig aan het stelen van kleding en etenswaren. Getuigen zagen dat de personen goederen uit een supermarkt wegnamen en waarschuwden direct via 1-1-2 de politie. De agenten konden het viertal aangehouden en overbrengen naar het politiebureau waar zij voor verhoor zijn ingesloten. Tegen deze personen werd proces-verbaal opgemaakt.

Midsland: Man aangehouden voor belediging
De politie heeft vanmorgen een 21-jarige inwoner van Groningen op de Heereweg aangehouden voor bedreiging en belediging. De man die zich vervelend gedroeg werd op zijn gedrag aangesproken door de aanwezige beveiligers. Toen hij deze bedreigde waarschuwden zij de politie. Toen de agenten in gesprek waren met de beveiliger, meende de man de agenten ook nog te moeten beledigen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Elsloo: rijden onder invloed en zonder rijbewijs.
De politie heeft rond middernacht een 43-jarige inwoner van Elsloo proces-verbaal gegeven, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde terwijl hij geen geldig rijbewijs had. Agenten zagen de man op de Hoofdweg in zijn auto rijden waarna zij hem een stopteken gaven. Toen bleek de man alcohol te hebben gedronken. De man werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar 515 ug/l blies. Tegen man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Lemmer: aanrijding, politie zoekt betrokkene bestuurder van auto
De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding die zondagmiddag plaatsvond op de Plattedijk. Daarbij raakte een 51-jarige motorrijdster uit Staphorst licht gewond. De mogelijke oorzaak van de aanrijding is geweest, dat het slachtoffer die op haar motor reed, plotseling moest afremmen. Vanaf het industrieterrein Lemsterhoek sloeg plotseling een auto de N359 te weg op om in de richting van Lemmer te rijden, waarna zij moest afremmen en ten val kwam. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een kleine rode auto waarin meerdere personen zaten. Opmerkelijk was dat er ”iets” geels op de hoedenplank van deze auto lag. De betrokkene bestuurder kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak die afgelopen nacht plaatsvond in een bedrijf aan Zwettestraat. Toen de agenten ter plaatse troffen zij in het bedrijf een enorme ravage aan. Het nog onbekend wat er is weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

112Fryslan

})