Dinsdag 10 november

Fryslân, 10-11-2009 • Politieberichten van maandag 9 november 07.00 uur t/m dinsdag 10 november 07.00 uur

Joure: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 20-jarige inwoner van Scharsterbrug. De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen in de Midstraat. Hij liep daarbij een hersenschudding op en kan zich weinig meer herinneren van het voorval. De mishandeling heeft plaatsgevonden tussen 03.00 uur en 03.30 uur ter hoogte van café ’t Hert. De politie komt graag in contact met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling. U kunt contact opnemen met de politie via 0900 – 8444 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Natuurlijk kunt u het politiebureau in Joure ook altijd even binnen wandelen.
Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak kantoor
De politie onderzoekt een inbraak in een kantoor aan de Sixmastraat. In het weekend van vrijdagmiddag 6 november en maandagochtend 9 november vond de inbraak plaats. Via het forceren van enkele ramen, kwam men het bedrijf binnen. Uit het kantoorgedeelte werd een flatscreen, toetsenbord en een computer meegenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 42-jarige inwoner van Dronrijp aangifte.

Burgum: politie onderzoekt diefstal
De politie onderzoekt een diefstal in een bedrijf in aanbouw aan de Dukatewei. Tussen vrijdagmiddag 6 november en maandagochtend 9 november werd er gereedschap uit de aldaar gevestigde koelcel weggenomen. Een 35-jarige inwoner van Eastermar deed aangifte.

Buitenpost: politie onderzoekt bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfskantoor aan de Voorstraat die tussen zaterdagmiddag en maandagochtend plaatsvond. Het is onbekend hoe men het bedrijf is binnen gekomen. Uit het kantoor werden onder andere radio’s en radionavigatiesystemen weggenomen. Daarnaast is er een onbekend geldbedrag uit de kluis weggenomen. De bedrijfsleider moet nog aangifte doen.

Heerenveen: politie onderzoekt bedrijfsinbraak
De politie stelt een nader onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfskantoor aan de Vulcanus. De inbraak vond plaats in het weekend van vrijdag 6 november en maandagmorgen 9 november. Men kwam het bedrijf binnen door een toegangsdeur te forceren. Van een haspel werden elektrische draden weggenomen. Verder is er een containerdeur met geweld geforceerd. Uit deze container werden nog vier haspels met elektrische bedrading meegenomen. De eigenaar moet nog aangifte doen.

Surhuisterveen: politie onderzoekt inbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfskantoor aan De Zoom. Tussen zondagmiddag en maandagochtend kwam men het bedrijf binnen door een ruit van een garagedeur te forceren. Vervolgens heeft men een houten haspel met grondkabel weggenomen. Een 26-jarige inwoner van Surhuisterveen deed aangifte.

Heerenveen: politie onderzoekt inbraak
De politie onderzoekt een inbraak die tussen zondagavond en maandagochtend werd gepleegd bij een bedrijf aan de Pim Mulierlaan. Door een deur te forceren, kon men het pand binnen komen. Uit een kluis werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De eigenaresse, een 27-jarige inwoonster van Oosterzee deed aangifte.

Heerenveen: bromfietser gewond
De politie heeft maandagmorgen een verkeersongeval afgehandeld die op de Haskeruitgang plaatsvond. Een 16-jarige inwoner van Wolvega reed op zijn bromscooter en kwam uit de richting van de Oude Veenscheiding en reed in de richting van de Weinmakker. In de bocht kwam hij, mogelijk door het gladde wegdek, ten val. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn linkerbeen en borst en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Oldeholtpade: automobilist en passagiere overleden na aanrijding
Bij een ernstig verkeersongeval, dat maandagmorgen rond 11.30 uur plaatsvond, kwam een echtpaar van 91 – en 86 jaar uit Oldeholtpade om het leven. De auto met daarin het bejaarde echtpaar, kwam uit de richting van de Pasmalaan en reed de kruising op. Op de kruising kwam de auto in botsing met een vrachtwagen, die uit de richting van Oosterwolde kwam en bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Oldetrijne. Het echtpaar en de hond overleden ter plaatse. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalsanalyse van politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Oosterwolde: fietser gewond
De politie heeft maandagmiddag een verkeersongeval op de Stationsstraat afgehandeld. Een 80-jarige fietser uit Appelscha was vermoedelijk aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Makkinga. De bejaarde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De bromfietser kwam met de schrik vrij. 

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor winkeldiefstal
De politie heeft maandagmiddag een 39-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Op de Weaze zagen surveillerende agenten dat de man een grote boodschappentas met boodschappen bij zich droeg en spraken hem aan. Agenten zagen dat de openstaande tas zeer veel nieuwe cosmetica-artikelen bevatte. De Leeuwarder gaf aan geen bonnetjes van de goederen te hebben. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. In de tas troffen de agenten 26 stuks cosmetica-artikelen aan zoals parfumerieën en toiletartikelen. Na onderzoek bleek dat de man deze had weggenomen uit een winkel aan het Cambuurplein.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan