Dinsdag 10 april

Politieberichten van dinsdag 10 april

Drie mannen aangehouden voor openlijk geweld

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie inwoners van Sneek van 20,22 en 27 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Eén van de mannen had vanuit een rijdende auto op de A7 nabij Heerenveen een zak met patat uit het ruit gegooid. Dit belandde op een auto die hen op dat moment wilde inhalen. Bij het tankstation stopten de Snekers. Daar werden ze aangesproken door de bestuur die patat op zijn auto had gekregen. Het trio was niet in voor een gesprek en trapten vervolgens ook nog tegen de auto van de man. Die waarschuwde daarop de politie. In Drachten kwamen de agenten de auto met daarin de Snekers tegen. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna de drie werden aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen in brandonderzoek Burum

BURUM – De politie heeft maandag rond 16.00 uur twee jongens uit Burum in de leeftijd van 12- en 14 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de molen ‘Windlust’ De twee jongens maakten deel uit van een groep jongeren die zondagavond vuurwerk afstaken in het dorp. Uit het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen werd duidelijk dat deze twee jongens in ieder geval deel uit maakten van deze groep en dat zij in de omgeving van de molen waren geweest. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

De monumentale molen ‘Windlust’ werd zondag door een brand verwoest. Rond 23.00 uur werd de brand ontdekt maar brandweerkorpsen uit de omgeving konden de beeldbepalende molen van het dorp niet meer redden. Tijdens het politieonderzoek werden afgeschoten vuurpijlen gevonden in de omgeving van de molen.

Man valt van schip

GROU – De politie heeft maandag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval bij een scheepsbedrijf aan de Oedsmawei. Rond 14.00 uur viel een 40-jarige inwoner van een boot en kwam op de grond terecht. Het slachtoffer raakte korte tijd buiten bewustzijn. Het mobiel medisch team is met de traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gevlogen en er is eerste hulp verleend. De 40-jarige is met hoofdletsel door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Stenen gooier aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 16.45 uur een 19-jarige inwoner van Berkel Enschot aangehouden omdat hij na afloop van de wedstrijd Cambuur – Willem II stenen gooide naar Cambuur supporters. Medewerkers van de stadion beveiliging waren hier getuige van en hielde de 19-jarige aan en droegen hem over aan de politie. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

STELLINGWERF – De politie heeft maandag in de Stellingwerven de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Een 72-jarige automobilist uit Nijeholtpade werd maandag aan het einde van de middag gecontroleerd op de Hoofdweg in Wolvega. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 815 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Een 22-jarige beginnende bestuurder uit Oosterwolde werd maandagavond gecontroleerd op de Oosterhuisweg in Makkinga. Agenten hielden daar een alcoholcontrole na afloop van de autocross. De 22-jarige man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 640 ug/l. Goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Het CBR gaat beoordelen of de twee ook in aanmerking komen voor aan alcoholslot.

Jongen aangehouden heling

DRACHTEN – De politie heeft maandagavond een 15-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van heling. Een vrouw liep over de Burgemeester Wuiteweg en zag daar de fiets van haar dochter staan. Deze fiets was een paar dagen eerder gestolen vanaf de kermis. De vrouw stond nog maar net bij de fiets toen er een voor haar onbekende jongen aan kwam lopen. Die wilde de fiets vervolgens mee nemen. Toezichthouders van de gemeente spraken de jongen aan en droegen hem vervolgens over aan de politie. De fiets ging retour richting de rechtmachtige eigenaresse. De 15-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond een 30-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Surveillerende agenten kregen een melding dat in het centrum van de stad een man zou lopen met een wapen. Getuigen konden een goede omschrijving van de persoon geven. Niet veel later zagen agenten de gezochte man lopen over de Voorstreek. Eenmaal op de Tuinen ging hij een winkel binnen. Daar werd hij aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een groot mes. Dit werd in beslag genomen. Tijdens de aanhouding raakte de man gewond aan zijn hand. In het ziekenhuis werd deze wond gehecht en vervolgens werd de verdachte voor nader onderzoek ingesloten. `

Busje in brand gestoken

HARLINGEN – De politie onderzoekt de brandstichting in een geparkeerde bestelbus aan het Scheffersplein. In de nacht van zondag op maandag hoorden getuigen een harde knal en zagen vervolgens twee jongens wegrennen. Niet veel later stond het bestelbusje in brand. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse. De brandende bus rolde tegen een aantal geparkeerde voertuigen die daardoor ook veel schade opliepen. Nadat de brandweer het vuur had geblust, werden twee voertuigen door een bergingsbedrijf weg gesleept. De forensische opsporing zal nader onderzoek doen aan beide voertuigen.

Politie zoekt getuigen aanrijding

IJLST – De politie zoekt getuigen van een aanrijding die donderdag 5 april rond 17.00 uur plaats vond op de kruising Dassenbourch met de Westergoleane. Hier kwamen een zwarte Toyota Yaris en een grijze Hyundai met elkaar in botsing. De bestuurder van de Hyundai reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit achter te laten. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan