Fryslân, 01-09-2009 • Politieberichten van maandag 31 augustus 07.00 uur t/m dinsdag 1 september 07.00 uur.

Leeuwarden: foto’s van relschoppers in Opsporing Verzocht
De politie is nog opzoek naar de identiteit van 9 relschoppers. De foto’s van deze 9 relschoppers worden dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO getoond. Vorige week woensdag werden de foto’s van 21 onbekende relschoppers geplaatst op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url]. De site trok zo’n 15.000 bezoekers en de politie kreeg dan ook tientallen tips. Al snel werd de identiteit bekend van 11 relschoppers. De foto’s van deze 11 werden dan ook verwijderd. De foto’s van nog 9 onbekende relschoppers worden dinsdagavond getoond in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 1. De uitzending start om 21.50 uur en wordt woensdagochtend om 10.05 uur op Nederland 2 herhaald.

Oldeberkoop: Coby Boonstra in Noorwegen overleden
De politie in Noorwegen heeft duidelijkheid kunnen verschaffen over de identiteit van het lichaam dat in de bossen van Ski werd aangetroffen. DNA wees uit dat het lichaam van de sinds april vermiste Coby Boonstra was. Mevrouw Boonstra had zich op 20 april in een hotel laten inschrijven maar werd daar nooit gesignaleerd. Na een tijdje begon men zich ongerust te maken en werd een zoektocht georganiseerd, helaas zonder resultaat. Midden juli werd in de bossen in de nabijheid van het hotel een lichaam van een vrouw aangetroffen. Het is nog onbekend wat de doodsoorzaak is geweest.

Bolsward: politie onderzoekt inbraak in horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Dijkstraat. Zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden een grote hoeveelheid consumptiemunten weggenomen. Namens het gedupeerde horecabedrijf deed een 37-jarige inwoner van Buitenpost aangifte.

Leeuwarden: politie houdt snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden
De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Dammelaan. Momenteel geldt daar, door werkzaamheden, een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Tijdens de controle zijn 9 snelheidsovertredingen geconstateerd. Daarvan reed 1 bestuurder 59 kilometer per uur. Daarnaast werden 3 bekeuringen gegeven onder andere voor het voeren van onnodig geluid. Er zat geen demper op de uitlaat van een auto. Daarnaast nog 2 bekeuringen voor uitstekende lading en parkeren op de fietsstrook van de Harlingerstraatweg.

Heerenveen: vrouw valt van fiets
De politie heeft maandagmiddag een eenzijdig ongeval afgehandeld op de Hooivaartsweg. Hierbij was een 76-jarige vrouw uit Heerenveen met haar fiets gevallen op het fietspad nabij parkeerplaats de Deelen. Zij had daarbij een vleeswond aan haar knie opgelopen en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: inbraak in kelderboxen
De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in kelderboxen aan het Van Harinxmaplein. Van twee bergingen werd in de nacht van zondag op maandag de toegangsdeur geforceerd. Daarbij werd uit een berging elektrisch gereedschap weggenomen. De 73-jarige bewoonster deed aangifte. Uit een andere berging werden drie fietsen weggenomen. Daarvan deed een 63-jarige Leeuwarder aangifte.

Bolsward en Wonseradeel: politie houdt snelheidscontroles op klachtlocatie
De politie heeft maandag in de gemeente Bolsward en Wonseradeel op 3 locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer gecontroleerd op snelheid. Van 08.00 uur tot 11.00 uur werd er gecontroleerd op de Oude Rijksweg in Schettens. Tijdens de controle passeerden 240 bestuurders waarvan er 38 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur. Van 11.00 uur tot 14.15 uur werd er op de Twibaksdyk in Bolsward gecontroleerd. Tijdens deze controle passeerden 390 bestuurders waarvan er 54 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 82 kilometer per uur. Tenslotte werd er nog gecontroleerd op de Arumerweg in Witmarsum van 14.15 uur tot 17.00 uur. Hier passeerden 550 bestuurders waarvan er 114 sneller reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 kilometer per uur.

Wymbritseradiel: politie houdt snelheidscontroles op klachtlocatie
De politie heeft maandag in de gemeente Wymbritseradiel op 2 locaties waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer gecontroleerd op snelheid. Op de ochtend werd er met de radar gecontroleerd op de Legedyk in Scharnegoutum. Tijdens deze controle passeerden 264 bestuurders waarvan er 12 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. Van de overtreders reed de snelste 117 kilometer per uur. De volgende controle was op de Alde Skatting in Heeg. Tijdens deze radarcontrole passeerden 308 bestuurders waarvan er 18 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid betrof hier 103 kilometer per uur.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor handel in drugs
De politie heeft maandagmiddag op de Weaze een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Surveillerende agenten zagen dat de 28-jarige door diverse potentiële kopers werd benaderd. Toen de Leeuwarder daadwerkelijk iets overhandigde werd hij aangehouden. Voordat de Leeuwarder werd aangehouden zagen de agenten dat de man een kokertje verstopte tussen de trottoirband en de stoeptegel. Hierin bleken 8 bolletjes met witte poeder, mogelijk cocaïne, te zitten. Dit is in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan