Politieberichten van dinsdag 1 maart.

Politie zoekt getuigen van brandstichting
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar getuigen van de woningbrand die zaterdagmorgen rond 07.00 uur plaatsvond in de Spoorstraat. In de woning, waarvan de onderverdieping leeg stond in verband met een verbouwing, werd brand gesticht. De bewoners werden wakker van rookontwikkeling en konden de woning tijdig verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. Een getuige die uit het centrum kwam lopen, zag tijdens het uitbreken van de brand, een man bij de woning vandaan rennen in de richting van de Pieter Stuyvesantweg. De getuige waarschuwde direct via 1-1-2 de brandweer en politie. Door de brand liep de woning veel schade op.

Signalement verdachte:

[bullets]Man
Getinte huidskleur
Leeftijd ongeveer 20-25 jaar
Kaal/gemillimeterd haar
Blauwe spijkerbroek
Zwart glimmend bomberjack
Sportschoenen[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Waanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Zes jongens mishandelen Leeuwarder
BERLIKUM – De politie heeft het onderzoek naar de mishandeling van een 16-jarige inwoner van Leeuwarden afgerond. De jongen werd afgelopen vrijdagavond zonder enige aanleiding geslagen nabij een snackbar op het Hemmemaplein in Berlikum. Diezelfde avond werd al een 16-jarige inwoner van Beetgumermolen aangehouden. In het weekend werden vervolgens nog vijf verdachten gehoord. De vier inwoners uit Beetgum van 18,18, 19 en 20 jaar en een 16-jarige inwoner van Engelum bekenden tijdens de verhoren ieder hun aandeel in de mishandeling. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mochten de jongeren het bureau weer verlaten.

Invordering rijbewijs
WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Appingedam. Rond middernacht zagen agenten de man rijden op de Steenwijkerweg en hielden hem staande voor een controle. Aangezien het vermoeden bestond dat de 31-jarige alcohol had gebruikt is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 340 ug/l. Tegen de Appingedamster werd proces-verbaal opgemaakt en ook kreeg hij een rijverbod. Rond 01.00 uur zagen agenten de 31-jarige, ondanks het rijverbod, weer rijden over de Steenwijkerweg. De verdachten is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier hij voor een tweede keer een ademanalyse gedaan en blies 275/ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met koe
WITMARSUM – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding tussen een auto en een koe. In de nacht van maandag op dinsdag rond 05.30 uur waren er vanuit een boerderij aan de Van Aylvaweg 23 koeien ontsnapt en deze beesten liepen op de weg. Een 24-jarige inwoner van Achlum zag plotseling een koe de weg oversteken maar kon haar niet meer ontwijken. De koe raakte door de aanrijding zwaar gewond en werd door een dierenarts uit haar lijden verlost. De overige losgebroken koeien zijn weer in de stal opgesloten.

Invordering rijbewijs
KORNWERDERZAND – De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige inwoner van Bergschenhoek. Tijdens een snelheidscontrole met de laser op de Afsluitdijk zagen agenten dat de bestuurder reed 125 kilometer per uur reed waar 70 toe is gestaan. Tegen de 50-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Man overleden na bedrijfsongeval
ROTSTERHAULE- Bij een ongeval op het terrein van een bedrijf aan de Streek is maandagochtend een 20-jarige inwoner van Zutphen om het leven gekomen. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden in de silo raakte de man door nog onbekende oorzaak onwel. Een collega vond hem en samen met een medewerker van het bedrijf haalden ze het slachtoffer uit de silo. Ondanks de snelle komst van de hulpdiensten overleed de 20-jarige op de plaats van het incident. De technische recherche heeft ter plaatse onderzoek ingesteld. Dit onderzoek is in de loop van de dag overgenomen door de Arbeidsinspectie.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan