Fryslân, 01-12-2009 • Politieberichten van maandag 30 november 07:00 uur tot dinsdag 1 december 07:00 uur

Heerenveen: automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagochtend op de A32 nabij Heerenveen een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 41-jarige automobiliste uit Leeuwarden gewond raakte. De bestuurster kwam met haar auto in de berm en verloor daardoor de macht over het stuur. Het voertuig sloeg vervolgens een aantal keren over de kop. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Drachten: jonge fietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagochtend op de Wimerts een aanrijding afgehandeld, waarbij een 9-jarige jongen uit Drachten gewond raakte. Op de kruising van de Wimerts met de Lauwers reed de jonge fietser rechtdoor. Op dat moment wilde een 36-jarige automobilist uit Drachten linksaf slaan met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam ten val. De automobilist is bij de jongen gebleven totdat de ambulance was gealarmeerd. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats.

Een 75-jarige man uit Leeuwarden is maandagmiddag als gevolg van een verkeersongeval overleden aan zijn verwondingen. De man, rijdend op een snorfiets, was op de Henri Dunantweg in aanrijding gekomen met een personenauto bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Aalsum. Met diverse verwondingen aan benen en inwendig letsel is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het MCL waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Sint Annaparochie: rijden tijdens rijtontzegging
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van het rijden tijdens een rijontzegging. De man bestuurde een personenauto en reed in de richting van Berlikum. De auto viel surveillerende agenten op gezien de snelheid waarna de 27-jarige man op de Nassaustraat een stopteken kreeg waaraan hij voldeed. Bij de controle bleek dat de Sneker zijn rijbevoegdheid was ontzegd en dat hij nog een hechtenis van 28 dagen had openstaan. Voor het rijden tijdens rijontzegging is proces-verbaal opgemaakt. De man is ingesloten op het politiebureau.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan