HEERENVEEN – Dertien mensen, waaronder tien kinderen, zijn dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht na blootstelling aan een onbekende stof in een zwembad aan de Jan Mankeslaan.

Net voor zes uur werd de brandweer gealarmeerd voor een ongeval met gevaarlijke stoffen in een sportschool met zwembad. Vlot daarna werd het incident opgeschaald en werd de hulp ingeroepen van onder andere de ontsmettingsploeg van de brandweer en een traumahelikopter uit Groningen. Ook kwamen zeker tien ambulances naar het incident.

Regionaal commandant Johan Postma sprak op [url=https://twitter.com/johan_postma/status/445970531259785216]Twitter[/url] over een incident met chloor, maar ter plaatse konden brandweerlieden geen hoge en gevaarlijke waarden meten. Ook kon de herkomst niet worden bepaald. Daarom blijft het vooralsnog onduidelijk om wat voor stof het gaat. Volgens de persvoorlichter gaat mogelijk de Arbeidsinspectie onderzoek doen.

In het pand zat een sportschool met een zwembad gevestigd. In totaal kwamen dertien personen in aanraking met de onbekende stof. Onder de slachtoffers waren tien kinderen. De ambulancedienst hebben de mensen overgebracht naar het ziekenhuis.

Later op de avond werd het pand door de brandweer weer vrijgegeven.

112Fryslan