Beetsterzwaag – De politie is bezig met het onderzoek naar een gewapende overval op een supermarkt aan de Molenlaan.

Op woensdagmorgen omstreeks kwart voor zeven kwamen vermoedelijk twee daders de winkel binnen. Ze bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. Daarna vluchtten ze met een grijze auto in de richting van de snelweg. Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt. Na de melding van de overval is een zoekactie gestart in Beetsterzwaag en omgeving. Het gebied rond de supermarkt is afgezet en daar vindt een sporenonderzoek plaats. Het personeel wordt verhoord en er is contact geweest met Slachtofferhulp voor hen. Mogelijk zijn er getuigen die voor het tijdstip van de overval in de omgeving van de Molenlaan de grijze auto van de daders hebben gezien met een of meer personen daar bij. Wij willen graag met deze getuigen in contact komen en verzoeken hen om contact met ons op te nemen via nummer 0900 8844.

Leeuwarden – De politie heeft in het onderzoek naar de gewapende overval op de supermarkt in Beetsterzwaag vanmiddag drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 19 jaar, twee uit Leeuwarden en een zonder vast woonadres.

Direct na de overval werd woensdagmorgen een uitgebreid onderzoek gestart. Daarin kwam naar voren dat bij de overval een grijze BMW personenauto is gebruikt, die een dag eerder in Leeuwarden gestolen bleek te zijn. In de loop van de middag werd de auto in Leeuwarden rijdend aangetroffen met de drie genoemde verdachten er in. Ze zijn ingesloten voor een verder onderzoek en ook de auto wordt nader onderzocht.