JOURE – Een pinautomaat aan de Geert Knolweg is dinsdagochtend tussen 03:00 en 03:15 uur doelwit geworden van een plofkraak. Bij aankomst van de politie werd er meerdere keren geschoten.

Ook werd een voertuig, een donkerkleurige Audi A6, geramd door een politiewagen. De daders wisten echter te ontkomen in de beschadigde Audi en zijn richting het verkeersplein van Joure gereden. Daar raakte de politie de krakers kwijt. De Audi werd dinsdagochtend aangetroffen in Rohel. De daders waren echter al vertrokken.

Door de plofkraak ontstond grote schade aan de pinautomaat die tegenover het politiebureau was gevestigd. De politie heeft een onderzoek opgestart om de daders te achterhalen. Zo is onder meer een forensisch onderzoek gaande om sporen te ontdekken op de pinautomaat en de voertuigen.

Of er bij de plofkraak ook geld is buitgemaakt, is niet bekend.

Update 9:40 uur
De politie start met een grote zoekactie naar de daders rondom Rohel. Dit gebied wordt min of meer hermetisch afgesloten met de buitenwereld.

Update 11:00 uur
Rondom Joure en Rohel wordt door de politie gezocht vanaf het land, het water en vanuit de lucht. Ook de ME neemt deel aan de zoekactie.

Update 11:45 uur
De vluchtauto van de verdachten van de plofkraak werd vanochtend in een sloot/vijver aangetroffen nabij een camping in Rohel. Nu een ‘klopjacht’ gaande.

Update 15:10 uur
In Rohel is de politie nog steeds zoekende naar de verdachten, maar met weinig resultaat. Bewegingen op een eilandje waren loos alarm. Vanavond wordt bij Opsporing Verzocht aandacht besteed over het incident in Joure. Mocht u tips hebben, dan hoort de politie dit graag!

Update 19:05 uur
De zoekactie naar de verdachten in Rohel is vanmiddag rond half vier gestaakt. De daders zijn niet aangetroffen en van hun ontbreekt ieder spoor. Beide voertuigen die gebruikt werden, waren eerder deze week rondom Amsterdam gestolen.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over de plofkraak die vanochtend tussen 03:00 en 03:30 uur in Joure plaatsvond? Dan komt de politie graag in contact met u via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7clElSR2JNQ&[/youtube]

112Fryslan