OOSTERWOLDE – De 59-jarige verdachte uit Oosterwolde die vorig jaar augustus een man doodschoot in een woning aan de Stegingaweg is veroordeeld tot 12 jaar cel.

Het 51-jarige slachtoffer overleed in de nacht van 27 augustus ter plaatse. Bekijk hieronder ons artikel van die nacht.

Uit de verklaring van een betrouwbaar beoordeelde getuige en uit forensisch sporenonderzoek leidt de rechtbank af dat de verdachte na een ruzie met het slachtoffer uit de woonkamer is weggelopen. Hij kwam korte tijd later terug met een vuurwapen.  De verdachte schiet in de woonkamer direct meermalen gericht op het slachtoffer, waarbij het slachtoffer driemaal in het bovenlichaam wordt geraakt en als gevolg daarvan komt te overlijden. Uit dit feitelijk handelen van verdachte leidt de rechtbank af dat hij zowel met voorbedachte rade als met opzet het slachtoffer heeft gedood, waardoor er sprake is van moord aldus de rechtbank.

Ook is de verdachte veroordeeld voor het bedreigen van zijn eigen broer met een vuurwapen en voor verboden wapenbezit. Totaal is er 12 jaar gevangenisstraf met TBS en dwangverpleging opgelegd.

Uit de deskundigenrapporten blijkt dat verdachte leidt aan een persoonlijkheidsstoornis met antisociale en narcistische trekken, dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is en dat het risico op herhaling als hoog wordt ingeschat.

Man overleden na schietincident

Redactie