22 november 2009 Leeuwarden: politie onderzoek diefstal met geweld
De politie onderzoekt een diefstal met geweld in de Frans Halsstraat.

Een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden was vanaf het NS-station onderweg naar haar huis. In de Frans Halsstraat hoorde zie iemand achteren op haar af komen rennen. De vrouw draaide zich en werd toen met pepperspray in haar gezicht gespoten. Haar belager pakte haar schoudertas en wilde die meenemen. De 21-jarige vrouw hield echter de tas stevig vast. De man sloeg vervolgens de vrouw een aantal keren in het gezicht. Ze liet haar tas los en de man ging er volgens vandoor. Het slachtoffer werd opgevangen door enkele buurtbewoners. De politie werd gebeld en de agenten hebben het gezicht van de vrouw gekoeld. Tevens hebben ze een aangifte opgenomen. De tas werd later die avond in de Van Loonstraat teruggevonden.

Na ongeveer een week is een getuige van dit misdrijf naar de politie gegaan om tips te geven over de dader van dit incident. De politie vond de tips zo dusdanig bruikbaar dat dezelfde avond de dader nog bij zijn huis kon worden opgepakt. Er is een process-verbaal opgemaakt tegen de dader en hij is voor nader-onderzoek ingesloten.

Mocht u getuige zijn van een misdrijf laat dit dan een voorbeeld voor u zijn. Misdaad mag nooit ongestraft blijven. Heeft u tips over een misdrijf kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.
Indien u anoniem wenst te blijven kan het ook via het volgende nummer, 0800-7000.
Samen met de politie kunnen wij als burger de misdaad altijd te slim af zijn.

112Fryslan