NOORDWOLDE/DRIEZUM – Donderdagavond zijn de brandweerkorpsen van Noordwolde en Damwâld beide ingezet voor twee verschillende brandmeldingen.

Noordwolde:
Rond 19:00 uur werd het korps van Noordwolde als eerste opgeroepen voor een melding van een autobrand aan de Hoofdstraat West. De blusgroep rukte snel uit en was gauw ter plaats op het opgegeven adres.

Bij aankomst van de spuitgasten bleek het om een flinke autobrand te gaan. De brandweer zette direct de blussing in, maar kon niet voorkomen dat het complete motorcompartiment werd verwoest. Hoe de brand in de auto heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Vermoedelijk dat kortsluiting de oorzaak van de brand is geweest.

Driezum:
Voor het brandweerkorps van Damwâld kwam er rond 21:00 uur een melding binnen van een buitenbrand aan de Freulestrjitte in Driezum.

De spuitgasten gingen ook direct op pad en waren snel ter plaatse op het opgegeven adres. Bij aankomst bleek het om een vuurkorf te gaan die stond te roken in een tuin. Buurtbewoners hadden de brandweer gewaarschuwd omdat men dacht dat een conifeer in de brand zou staan. De brandweer heeft een korte controle uitgevoerd, maar kon al gauw terugkeren naar de kazerne.

Naast de brandweer kwam de politie later nog met twee eenheden ter plaatse. De politie is met beide buren in gesprek gegaan en heeft vervolgens twee mensen meegenomen naar het bureau. Vermoedelijk vanwege een burenconflict, die al langer speelt, zijn de twee mensen meegenomen naar het bureau.

Foto’s: 1 t/m 4: Henk Diever

Ate Atema