FRYSLAN – Deze dinsdagavond is er opnieuw sprake van wegen die spekglad zijn door ijzel. Alweer vele glijpartijen en ongevallen gebeurd.

Een gebied met neerslag trekt over Friesland heen wat voor ijzel zorgt. Snelwegen en andere wegen zijn net een spiegel. Eerder vandaag waren er al diverse plaatsen waar mensen op schaatsen de straat op gingen. Berichten op social media geven aan dat de situatie momenteel nog erger zou zijn dan vanmorgen.

Alleen op de A7 tussen Drachten en Heerenveen zouden al 15 ongevallen zijn gebeurd deze avond. Op de foto een vrachtwagen die tegen de de middenvangrail aanstaat. Brandweer en andere hulpdiensten werden ingeschakeld maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Ook op de N31 en A32 zijn diverse meldingen van ongevallen en glijpartijen. Net na Akkrum bij Haskerdijken is een vrachtwagen geschaard. De Poolse chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

Dringend advies dan ook om binnen te blijven en niet de weg op te gaan. Wij proberen dit artikel af en toe bij te werken met de laatste info. Ook morgenochtend zal er nog sprake zijn van gladheid, daarna is de verwachting dat de overlast afneemt.

Onze fotografen gaan ook zo min mogelijk op pad wegens het gevaar op de weg, er zullen dus minder foto’s geplaatst worden momenteel.

Update 20:45/21:05 uur – zojuist zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water op de A7 bij Drachten. Ze werden echter al snel weer afgemeld, persoon uit het voertuig. Brandweer en ambulance zijn wel ter plaatse. Een automobilist raakt in de slip, en heeft hier bij een verkeersbord langs de A7 omvergereden. De man belande uiteindelijk met zijn auto in de sloot.  Zie foto 2 bij dit artikel.

Update 21:20 uur – Vele snelwegen zijn letterlijk een ijsbaan, vooral de A7 tussen Drachten en Heerenveen en de A32. Op de genoemde snelwegen vinden nog steeds ongevallen plaats. Blijf binnen of pas uw snelheid aan!

Arriva meld dat de treinen morgen weer gaan rijden, of de bussen weer gaan rijden maken ze straks bekend via twitter.

Update 22:05 uur – Arriva heeft aangegeven dat de stadsbussen in Leeuwarden na 22:30 uur niet meer rijden. Verwachting is dat morgenochtend treinen en bussen gewoon rijden in de hele provincie. Diverse scholen hebben bekend gemaakt dat ze morgen ook weer dicht zijn. Veel scholen hebben dit via twitter gemeld, waaronder Piter Jelles en PCBO Leeuwarden.

112 Fryslân