HEERENVEEN – Vrijdagavond rond half acht vonden er vele ongevallen plaats op de snelwegen A7 en A32 met files en wegafsluitingen tot gevolg.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Brandweer en diverse ambulances werden samen met de politie opgeroepen voor een ongeval op de A7 tussen Heerenveen en Tjalleberd richting Drachten. Bij dit ongeval waren vijf auto’s betrokken. Op hetzelfde moment vond er ter hoogte van Luxwoude een aanrijding plaats tussen drie auto’s.

Ook op de A32 bij het klaverblad vonden twee aanrijdingen plaats tussen meerdere auto’s. Een kwartier na de eerste melding werden brandweer Heerenveen en Gorredijk naar de andere rijrichting van de A7 gestuurd, nog geen kilometer vanaf het eerste ongeval waren ook meerdere auto’s op elkaar gebotst.

In de richting van Drachten stonden de betrokken auto’s verspreid over twee rijstroken en de vluchtstrook, daarom werd deze rijrichting als eerste afgesloten. De andere rijrichting werd later vanwege ongevallen ook afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de A32 en de N31 Waldwei. Het verkeer stond daardoor op bepaalde plaatsen vast.

Er zijn ongeveer zes of meer auto’s afgesleept bij alle ongevallen. Er zijn een aantal mensen voor controle of met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Slecht weer en nieuw asfalt op de A7 hebben mogelijk een rol gespeeld bij de ongevallen.

Deze foto’s en meer bij de collega’s van Flitsnieuws

112Fryslan