HEERENVEEN – Het verkeer rond Heerenveen is donderdagmorgen vast komen te zitten door meerdere aanrijdingen op de A32 en de A7.

Op de A32 ter hoogte van de afslag Heerenveen-centrum knalden rond de klok van half negen vijf auto’s op elkaar. Een van de inzittenden raakte dusdanig gewond dat hij per ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op de A7 ter hoogte van de afrit met de A32 zijn een kleine vrachtwagen en een personenwagen met elkaar in botsing gekomen. De brandweerkorpsen van Heerenveen en Tjalleberd kwamen ter plaatse om de bestuurder van de personenwagen uit het wrak te knippen. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Verkeer vanuit Joure ondervond hinder van een ongeluk op de A7 bij Oudehaske. Ook hierbij raakte één persoon gewond. Mist en regen zijn waarschijnlijk de oorzaak van ongevallen.

Door de ongevallen was het op de snelwegen in Heerenveen een complete chaos. Veel automobilisten kozen ervoor om bij Tjalleberd van de snelweg af te gaan waardoor op het industrieterrein IBF lange files ontstonden. Al het verkeer moest door de stoplichten bij de Mercurius.
Foto’s: [url=http://www.feannijs.nl/]Dennis Stoelwinder[/url]

112Fryslan