FRANEKER / LEEUWARDEN – Tijdens de avondspits vielen in voornamelijk het noordwesten van de provincie winters buien. Dit zorgde voor de nodige chaos en ongevallen.

In Franeker ging het mis op de Welsrijperweg. De hulpdiensten waaronder de brandweer kwamen met spoed ter plaatse en troffen een auto in de sloot aan. De bestuurder stond inmiddels al op de vaste wal en bleek niet gewond te zijn. De oorzaak, een spekgladde weg.

Op Omrop Fryslan is te zien dat in Dronryp een auto in het midden van een rotonde tot stilstand kwam. Een tractor met strooier bleef staan ter beveiliging, even later botste daar weer een auto op.

In Leeuwarden stond de Julianalaan compleet vast, verkeer stond over de volledige lengte van de straat stil. Een vrachtwagen was hier vast komen te zitten in de berm nabij de Van Loonstraat. Politie en handhaving sloten een rijbaan af en stuurden verkeer de ventweg op.

Ook op de N31 Haak om Leeuwarden ging het mis, door de gladheid vond er een eenzijdig ongeval plaats. Bergers hadden het druk met het bergen van de vele ongevallen die er gebeurden.

Zie ook ons eerdere item: Gewonde bij ongeval door gladheid; KNMI geeft code geel af

Foto’s Franeker: Franekeractueel.nl

Redactie