SINT NICOLAASGA – Lange files zondagmiddag op de A6 toen door een storing de brug over de Scharsterrijn niet meer dicht ging.

Het probleem ontstond rond half twee toen de brug open was gegaan om enkele boten door te laten. Door een defect kon vervolgens het brugdeel tussen Lemmer en Joure niet meer naar beneden gelaten worden. Lange files en enkele ongevallen waren het gevolg. Het verkeer tussen het viaduct bij Sint Nicolaasga en de brug kwam vervolgens muurvast te staan. Naar schatting konden 600 voertuigen geen kant meer op.

Om de chaos niet groter te maken dan hij al was en omdat het simpelweg niet mag, riep de politie automobilisten op geduld te bewaren en niet op eigen initiatief te keren. Alleen onder begeleiding van een weginspecteur of politie is het toegestaan om bij file tegen de richting in terug te rijden.

Ongevallen
In de staart van de file gebeurde rond half drie een ongeluk waarbij een auto in de berm tot stilstand kwam. Ook in tegengestelde richting gebeurde een ongeval waardoor ook tussen Joure en Sint Nicolaasga een korte file ontstond. Voor zover bekend raakte bij beide ongevallen niemand gewond.

Rond kwart voor drie was de brug weer dicht en kon het ingesloten verkeer zijn weg vervolgen. Nadat het ingesloten verkeer over de brug was, heeft Rijkswaterstaat testen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het probleem verholpen was. In de tussentijd werd het verkeer bij de afslag Sint Nicolaasga de snelweg afgestuurd. Hierdoor ontstond in het dorp chaos omdat al het verkeer binnendoor ging. Rond half vier werd de weg weer vrijgegeven.

Lammert Homma