LEEUWARDEN – Een cementwagen heeft dinsdagmiddag rond half drie op de Overijselseweg (N31) een deel van zijn lading verloren.

De chauffeur van de cementwagen was gestopt bij het tankstation aan de Overijselseweg voor een boodschap. In de tijd dat de cementwagen stilstond is er vermoedelijk een sensor in de wagen kapot gegaan waardoor de mixer de andere kant op ging draaien. De chauffeur ging nietsvermoedend weer rijden terwijl hij zijn lading verloor.

Omdat de chauffeur even moest wachten voordat hij kon invoegen op de N31, bleef er een bult beton liggen bij de oprit vanaf het tankstation. Ter hoogte van de wijk Techum merkte hij dat hij zijn lading verloor en keerde hij om. Hij liet op de rechterrijstrook een circa twee kilometer lang spoor van beton achter.

Totdat de rechter rijstrook werd afgesloten is het verkeer nog enige tijd over het betonspoor heengereden. Rijkswaterstaat schakelde een bedrijf in om het wegdek te reinigen. Medewerkers van het betonbedrijf hebben ook geholpen bij het opruimen.

De afsluiting van de rijstrook zorgde voor een file en opstoppingen op de hoofdwegen in Leeuwarden. Rond 20:00 is de rijstrook weer vrijgegeven.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan