Campagne “Handen af van onze hulpverleners”

FRIESLAND – SIRE (Stichting Ideële Reclame) heeft een nieuwe campagne gestart met het thema “Handen af van onze hulpverleners”.

In deze campagne stelt SIRE geweld tegen hulpverleners aan de kaak. Uit recent onderzoek van Trendbox in opdracht van SIRE blijkt dat acht op de tien Nederlanders het geweld tegen hulpverleners meer dan zat is. Het merendeel van de Nederlanders (88%) vindt dat hulpverleners ongestoord hun werk moet kunnen doen. Dat wordt beschouwd als een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Toch geeft de meerderheid (58%) aan niet zelf in te grijpen bij geweld tegen hulpverleners.

Met deze campagne geeft SIRE een teken van erkenning en respect aan onze hulpverleners. En wil SIRE dat mensen zich gesterkt voelen om op te komen tegen geweld tegen hulpverleners. Besef dat je niet alleen bent en dat je medeburgers het ook zat zijn. Geef hulpverleners de ruimte om hun werk te doen en spreek elkaar aan.

Op de speciale website (www.handenaf.nl) worden mensen opgeroepen een petitie tegen geweld te ondertekenen, mogelijke oplossingen aan te dragen en bijzondere hulpverleners een hart onder de riem te steken en te nomineren voor de Hulpverleners Award.

Geweld
De laatste cijfers over 2011 tonen aan dat hulpverleners ook dit jaar weer met een schrikbarende hoeveelheid gewelds- en agressie-incidenten zijn geconfronteerd. Waaronder 75% van de verpleegkundigen, 73% van de agenten, 44% van de brandweermannen en 75% van het ziekenhuispersoneel. Vrijwel niemand vindt het geweld tegen hulpverleners meevallen of behorend tot het beroepsrisico.

Over de campagne
Met de campagne ‘Handen af van onze hulpverleners’ richt SIRE zich op de hulpverleners met een publieke taak die in de frontlinie opereren zoals politieagenten, brandweer-, ambulance- en ziekenhuispersoneel. Het is belangrijk dat hulpverleners, die vaak moeten werken onder zware omstandigheden die een groot beroep doen op hun mentale en fysieke weerbaarheid, veilig hun werk kunnen uitvoeren en zich gerespecteerd voelen.

In haar campagne trekt SIRE een parallel met de Conventie van Genève. Door de Conventie van Genève hebben hulpverleners in een oorlogssituatie een beschermde status. Als we in oorlog respect hebben voor hulpverleners … waarom dan niet in vredestijd? De campagne baseert zich daarbij op de absurditeit van de werkelijkheid zoals die te zien is in de YouTube-filmpjes waarin hulpverleners worden gemolesteerd.

De campagne bestaat uit televisie- en radiocommercials, website [url]www.handenaf.nl[/url] en outdoor- en printadvertenties. Met het oog op de jaarwisseling wordt gestart met de campagne op dinsdag 27 december. Het is de 105e campagne sinds de oprichting van SIRE in 1967. De campagne loopt in ieder geval tot en met eind februari 2012.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A0FiASkiD6M[/youtube]

BRON: [url]www.sire.nl[/url]
[url]www.handenaf.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan