Busje over de kop na aanrijding

APPELSCHA – Zaterdagmiddag om 17.15 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de N381 met de Wester Es nabij Terwischa.

De inzittenden van de witte bestelbus waren op weg van Westerbork naar Harlingen om de boot naar Vlieland te nemen. De bestuurder besloot bij het rode verkeerslicht voor rechtdoor het linker voorsorteervak te nemen, waarna hij alsnog rechtdoor over de kruising reed. Hierbij werd hij door een bestuurder van een personenauto over het hoofd gezien die bij groen over de kruising reed en het van rechtskomende voertuig niet had verwacht.

De bestuurder raakte de witte bestelbus in de flank, waarna deze meerdere malen over de kop vloog en in de berm op zijn kant belandde. Hierbij sneuvelde onderweg een verkeerslantaarn. De twee inzittende van de personenauto moesten met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. De twee mannen van de bestelauto kwamen er wonder boven wonder met lichte verwondingen aan het gezicht er van af en werden ter plaatse in de ambulance behandeld. Uit voorzorg was ook de OVD-G gealarmeerd. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van de bestuurder.

Beide voertuigen zijn door berger Broekhuizen uit Donkerbroek geborgen.

Foto’s en tekst: R.Koene © [url=http://www.compactmedia.nl/]Compact Media[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan