SUMAR – In de nacht van zaterdag op zondag rond 03:15 kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een eenzijdig ongeval.

Op de Lansbuorren bleek een bestelbusje door nog onbekende oorzaak over de kop te zijn geslagen. Naast een ambulance en verschillende politie-eenheden werd ook de brandweer van Burgum gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleken er geen personen meer bij het voertuig te begeven. De brandweer heeft met behulp van een warmtebeeldcamera gezocht naar eventuele personen.

Agenten zagen ruim een kilometer verderop een persoon lopen met verwondingen en natte kleding. Er werd al snel duidelijk dat de gewonde persoon de bestuurder van het voertuig bleek te zijn. Gezien zijn verwondingen werd de bestuurder van het voertuig per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar werd vervolgens bij hem een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft onderzoek gedaan na de toedracht van het ongeval. Berger DAB uit Drogeham heeft vervolgens het zwaar beschadigde voertuig geborgen.

Rottevalle
Op de Litswei in Rottevalle raakte een 25-jarige automobilist uit Wijnjewoude met zijn auto van de weg. Een voorbijganger vond het lege voertuig en waarschuwde daarop de hulpdiensten. In de omgeving zagen agente twee mannen lopen. De twee verklaarden in het voertuig te hebben gereden. Omdat ze in eerste instantie niet wilden vertellen wie achter het stuur had gezeten, werden ze alle twee aangehouden. Uiteindelijk verklaarde de 25-jarige uit Wijnjewoude dat had gereden. Deze beginnende bestuurder was onder invloed van alcohol. Tijdens een ademanalyse blies hij 655 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rwUE7GBUUeg&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan