LEEUWARDEN – Bij een ongeval op de Apolloweg zijn donderdagmiddag een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing gekomen.

Omstreeks kwart voor twee ging het mis op de kruising van de Apolloweg met de Pallasweg. Een vrachtwagen reed over de Apolloweg en verleende in eerste instantie nog voorrang aan een voertuig van rechts. Een bestelbusje dat achter het voertuig reed werd vervolgens over het hoofd gezien, waarna een aanrijding het gevolg was. Door de aanrijding sloeg het bestelbusje twee maal over de kop.

De hulpdiensten werden direct opgeroepen en waren snel ter plaatse. Naast twee ambulance’s, werd ook het traumateam van Groningen gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het traumateam al niet meer nodig te zijn. Twee ambulance’s zijn ter plaatse gekomen om de betrokkenen te behandelen.

De bestuurder van het bestelbusje is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen na de toedracht van de aanrijding. Bergingsbedrijf ketellapper heeft het bestelbusje afgesleept en geborgen. De vrachtwagen hield weinig schade over na het ongeval en mocht zijn weg verder vervolgen.

Bauke van der Veen