LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval.

De man was eerder die dag met zijn scooter tegen een ruit van een winkel aan de Centrale gereden. De ruit sneuvelde hierbij en een beveiligingsmedewerker wilde met de bromfietser in gesprek gaan. De Leeuwarder ging er echter vandoor. Hij werd daarbij geholpen door een nog onbekende jongen op een fiets. Het signalement van de twee werd doorgegeven aan de politie. De centralist van de Meldkamer Fryslân besloot om een Burgernetactie te starten.

De agenten keken samen met 1396deelnemers van Burgernet uit naar het duo. Diverse deelnemers zagen de mannen lopen en gaven deze informatie door. Dankzij deze tips en onderzoek door de politie kon de 19-jarige worden aangehouden in zijn woning. De brommer werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie is nog op zoek naar de handlanger van de 19-jarige.

Ook deelnemer van Burgernet worden? Ga naar http://www.burgernet.nl/Aanmelden.aspx en meld u aan!

112Fryslan

})