LEEUWARDEN – Zaterdagmiddag rond 16:00 werden een nog onbekend aantal deelnemers van burgernet ingeschakeld vanwege een auto die doorgereden was na een aanrijding.

In de Kruisstraat had een aanrijding plaats gevonden waarbij een witte Mazda doorgereden was. Daarop schakelde de politie Burgernet in. De burgernetters werden verzocht uit te kijken naar de witte Mazda met een deuk in de bestuurdersdeur.

Nog geen half uur later kregen de burgernetters het bericht dat de auto gevonden was. Een tweetal deelnemers van burgernet uit de Berkenstraat hadden de politie gemeld dat de betreffende auto in de Berkenstraat stond.

De politie heeft in de Berkenstraat de verdachte aangehouden en de auto af laten slepen door Theo Faber.

Leeuwarden: door burgernetactie doorrijder na ongeval aangehouden
Zaterdag 14 februari hebben 2152 deelnemers aan Burgernet met de politie gezocht naar een voertuig met een bestuurder die was doorgereden na een ongeval op de Kruisstraat. Door een prima samenwerking tussen burgers en politie kon een 54-jarige bestuurder uit Leeuwarden na een succesvolle Burgernetactie door agenten worden aangehouden.

Omstreeks 15.15 uur was de verdachte op de Kruisstraat betrokken bij een aanrijding met meerdere auto’s. Na het ongeval was de bestuurder direct doorgereden. De politie ging ter plaatse om de aangiftes op te nemen. Op aanwijzingen van de betrokkenen kon de politie het kenteken van de doorrijder noteren. De agenten traceerden de eigenaar van de bewuste auto. Na onderzoek bleek dat deze de auto had uitgeleend aan de 54-jarige verdachte. De meldkamer zette een burgernetactie op waarbij 2152 deelnemers uitkeken naar het voertuig. Via burgernet kwam de reactie binnen dat het voertuig was geparkeerd op de Berkenstraat. Ter plaatse stelden de agenten een buurtonderzoek in om te achterhalen waar de bestuurder zich bevond. Toen de agenten bij de personenauto stonden om deze te laten afslepen kwam de verdachte uit een woning naar buiten. Het bleek te gaan om de doorrijder. De Leeuwarder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

112Fryslan

})