STIENS – Woensdagavond om 19:24 uur kreeg brandweer Stiens melding van een schoorsteenbrand in de Dominee S Huismansstrjitte in Stiens.

Door oplettendheid van een buurvrouw die even buiten wilde gaan wandelen met een vriendin, werd de brand ontdekt en onmiddellijk het alarmnummer 112 gebeld.

Bij aankomst van de brandweer kwamen de vonken al zichtbaar uit de schoorsteen en er werd snel besloten om de hulp van de hoogwerker van Leeuwarden hierbij in te schakelen. Tijdens het wachten op de hoogwerker werd binnen de openhaard al van de wand gehaald zodat de brandweerlieden er van beide kanten goed bij konden komen.

Met de warmtebeeldcamera konden ze zien dat de schoorsteen goed heet was. Na het arriveren van de hoogwerker kon de schoorsteen worden geveegd, er bleek veel vuil in te zitten. Omdat de schoorsteen na het schoonmaken nog goed heet was. Deze zal voor de nacht nog een keer geinspecteerd worden.

Na een warm bakje koffie te hebben genuttigd bij de bewoners van het pand kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne en zich weer uitruk gereed maken.

112Fryslan

})