LEEUWARDEN – De brandweer moest vandaag enkele keren uitrukken voor een containerbrand en enkele buitenbranden.

Om 15.00 werd er een containerbrand gemeld op de Sickingastate, dit bleek een brandje in een ondergrondse container te zijn. De brandweer vulde de container met water en keerde daarna weer terug naar de kazerne.

Een dik half uur later kwam er weer een melding van een containerbrand, dit keer op de Sem Dresdenstraat. Als de brandweer hier aankomt, blijkt er geen brand in een container in die straat te zijn. Er komt echter wel rook vanaf het oude spoor tussen de Euterpestraat en de Douwe Kalmeleane. De brandweerlieden zijn over het ijs gelopen en hebben het vuur uitgestampt.

Rond hetzelfde tijdstip als de tweede melding, gebeurt er een kleine aanrijding op de Jelsumerstraat. Een vrouw in een Toyota Yaris wil afslaan richting de Drie Dukatons en neemt daarvoor een ruime bocht, hierbij denkt de bestuurster achter haar, dat ze rechtsaf gaat en gaat er daarom links omheen. De beide auto’s botsten dan met elkaar op de kruising. Twee politie agenten komen ter plaatse en handelen het papierwerk samen met de betrokkenen af.

Om kwart voor 7 werd er een buitenbrand gemeld op de Mondriaanstraat. De brandweer rukt uit; er blijkt niks in brand te staan op de Mondriaanstraat maar op het van der Leckplein. Hier staat een grote bult grofvuil in brand. Alles word geblust en daarna keren de manschappen weer terug naar de post.

[zideo]zideo=6c4965526e513d3d&playzideo=6d596d596d316f3d[/zideo]

[zideo]zideo=6c4965526e513d3d&playzideo=6d596d596e6c6f3d[/zideo]

112Fryslan