BURGUM – De Brandweer van Burgum is dit weekend 3 keer ingezet voor kleine brandjes. Het ging hier om een containerbrand en twee buitenbranden kort na elkaar bij een school.

Zaterdag 7 mei om 23:25 moest de brandweer uitrukken naar de Noordersingel. Bij de Poeizs stond een kleding container in de brand.

Zondag 8 mei om 22:50 moest de brandweer naar de Freerk Bosgraafstraat, daar werd een containerbrand gemeld. Ter plaatse bleek het wat rommel op een grasveld dat in brand stond. Een Fotograaf van ons die als eerste ter plaatse was zag een verdachte situatie in de bosjes vermoedelijk stonden de aanstichters mee te kijken. De politie is ingelicht en zij hebben de bosjes doorzocht waarna er personen op de vlucht sloegen. Vervolgens is de politie nog door het centrum gaan zoeken.

Maandag 9 mei om 00:13 werd er wederom een afval/rommel brand gemeld. Dit was weer op het zelfde grasveldje bij CSG-Liudger 15 meter vanaf de vorige brand. Hier stonden stoelen en rommel in de brand. Wederom was de politie weer aan het zoeken naar de aanstichters.

 

 

 

Hendrik Dijkstra