Buitenbrand Agora + brandmelding centrum

LEEUWARDEN – Maandagavond om 23:08 uur kregen de brandweerlieden van de hoofdpost een melding van een buitenbrand op de Agora.

Omdat de waterongevallenwagen op dat moment net uitgerukt was voor een drenkeling in De Wilgen was er te weinig personeel voor het bemannen van een tankautospuit. De vrijwilligers van post noord werden daarom drie minuten later gepiept voor deze melding.

Bij het AOC / Van Hall instituut stond een grote bloembak volledig in brand. De bak stond tegen een kas aan die door de hitte van het vuur schade opliep. Vermoedelijk is een weggeworpen peuk de oorzaak van het vuur ; brandstichting valt ook niet uit te sluiten.

Brandmelding centrum

LEEUWARDEN – Als de brandweerlieden zich weer gereed meldden op de Agora, worden ze doorgestuurd naar het Nieuwstraatje voor een melding van brand op het dak van het voormalige KPN gebouw. Na enkele minuten waren ze ter plaatse en is er in het gebouw een onderzoek verricht. Het bleek te gaan om een vuurkorf op het balkon van de hoogste verdieping.

Bent u getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan