LEEUWARDEN – Een man die zaterdagavond op de Pieter Stuyvesantweg opzettelijk inreed op zijn broer, is door de politie met getrokken wapens uit zijn auto gehaald.

De zwarte auto reed vanaf de hoofdrijbaan via de berm de ventweg van de Pieter Stuyvesantweg op. Hier reed hij met een flinke klap tegen de geparkeerde auto van zijn broer aan. Zijn broer zou op dat moment net in zijn geparkeerde auto stappen.

De politie die met meerdere wagens ter plaatse kwam, kreeg te horen dat de veroorzaker in bezit zou zijn van een vuurwapen. Daarom startte de politie een uitpraatprocedure, waarbij de man met getrokken wapens uit zijn auto werd gehaald. De politie trof vervolgens inderdaad een vuurwapen aan. De man is aangehouden.

Er kwamen twee ambulances ter plaatse. De broer die net in zijn auto zou stappen, werd net niet vol geraakt door de auto. Hij raakte wel lichtgewond aan zijn been en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de verkeerstechnische kant van het incident. Ook rechercheurs van de forensische opsporing kwamen ter plaatse.

De politie doet nog onderzoek naar de zaak en komt morgen mogelijk met meer informatie.