MAKKUM – Een 33-jarige militair uit Wales is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een auto. De bestuurder reed vervolgens door en is nog niet gevonden.

Samen met enkele collega’s liep de militair na een avondje stappen over de Workumerdijk, ter hoogte van de viszaak. Ze kwamen uit de richting van het centrum en liepen in de richting van het Beach Resort. De man werd vervolgens van achteren geschept door een auto die eveneens uit de richting van het centrum kwam. De bestuurder reed na de aanrijding door.

Zowel een ambulance en de traumaheli kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar het UMCG in Groningen. Betrokkenen en buurtbewoners spreken over een witte of blauwe auto. Deze moet schade bij het ongeval hebben opgelopen.

Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u andere belangrijke informatie over deze aanrijding en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Samen met de Koninklijke Marechaussee doet de politie nader onderzoek.

Update: Doorrijder heeft zich gemeld
De bestuurder,die in #Makkum vermoedelijk een Engelse militair aanreed, heeft zich bij de politie Sneek gemeld. De man is aangehouden. De bestuurder wordt momenteel als verdachte gehoord. Zijn auto is in beslag genomen. Tevens word door de politie met getuigen gesproken.

redactie nw