JUBBEGA – Zaterdag 25 Juni werden er in Jubbega brandweerwedstrijden gehouden voor korpsen uit Friesland, Drenthe en Groningen.

Verschillende korpsen moesten een bepaald scenario uitvoeren voor de eerste prijs.

Het scenario : De brandweer word gealarmeerd voor een automatische brandmelding in een sporthal aan de Ericalaan te Jubbega. Bij aankomst van het desbetreffende korps blijkt er daadwerkelijk brand te zijn bij een andere ingang aan de aan de andere kant van het gebouw. Hier word gelijk voor de deur een man aangetroffen die in paniek is en zelf in brand staat. Vervolgens moesten de brandweermannen het pand betreden om de brand te blussen. In het gebouw lagen nog drie andere slachtoffers die het gebouw niet op zich zelf konden verlaten. Voor de slachtoffers kwam een ambulance ter plaatse bij elk korps. Als de brandweerlieden de brand in het pand niet op tijd wisten te blussen werd er gespeeld dat de brand door sloeg naar het dak aan de zijkant van het pand.

Korpsen zoals de bedrijfsbrandweer van Phillips uit Drachten, Workum, Wommels, Diever, Haren, Uithuizermeden, en Ter Apelkanaal etc. deden aan de wedstrijd mee.

Video Marc Stijger :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eRdUnhVw0Ms&lc=Cn7-ueSEsjzN8cijZTE99BX1I5hrCd6abLTWZANFsII&feature=inbox[/youtube]


Het korps van de brandweer Haren uit Groningen heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen.

Uitslagen:

1.BRW-HAREN: GROEP HAREN

2.BRW-HARDENBERG: GROEP BERGENTHEIM

3.BRW -LITTERENSADIEL: GROEP WOMMELS

4.BRW-I.B.G.N: GROEP WORKUM

5.BEDR-BRW-PHILPS CL DRACHTEN: GROEP PHILIPS CL

6.BRW-WESTERVELD: GROEP DIEVER

7.BRW-EEMSMOND: GROEP UITHUIZERMEEDEN

8.BEDR-BRW-AVEBE: GROEP TER APELKANAAL

9.BRW-TYNAARLO: GROEP ZUIDLAREN

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan