Voorpagina > Brandweerwedstrijden: brand in politiebureau
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Brandweerwedstrijden: brand in politiebureau

Brandweerwedstrijden: brand in politiebureau

NIEUWEHORNE – Zaterdag organiseerde het brandweerkorps van Nieuwehorne de gewestelijke brandweerwedstrijden TAS-HD.

Er kwamen elf brandweerploegen uit hele land naar Nieuwehorne toe om de vaardigheidstoets van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) te volbrengen. Deze ploegen zijn al eerder doorgestroomd als winnaars uit de provinciale voorrondes.

Scenario
Er was brand uitgebroken in de keuken van politiebureau ’t Brandpunt in Nieuwehorne. De keuken van het pand stond als gevolg van een vlam in de pan in lichterlaaie. Tevens sloeg de brand door naar het dak van het pand. In de keuken was een cateringmedewerker aan het werk. De cateraar raakte gewond en moest door de brandweer gered worden. Ook een agent die in het pand aan het werk was raakte zoek en moest uit het pand gehaald worden. In de cellengang van het politiebureau bevonden zich een viertal gedetineerden die “moord en brand” schreeuwden. De gedetineerden liepen echter geen gevaar en konden als laatsten gered worden. De gedetineerden toonden veel verzet bij redding. De politie had er de handen vol aan.

De ploegen die als eerste en tweede eindigen in Nieuwehorne mogen mee doen aan de landelijke wedstrijd.

Er kwam veel publiek op het spektakel af. Op het terrein stond een springkussen voor de kleintjes en konden er een tweetal brandweerwagen bekeken worden. Ook voor de inwendige mens was er van alles te krijgen in een geplaatste tent. De reacties van de korpsen welke meededen aan de vaardigheidstoets waren zeer te spreken over de organisatie. Ook korps nieuwehorne kijkt met tevredenheid terug op deze dag.

Tekst: [url=http://www.feannet.nl/]Feannet.nl. Meer foto’s vind u op Feannet.nl[/url]

Over de fotograaf

112Fryslan