Brandweerkorpsen strijden om eerste plaats

DROGEHAM – Verschillende brandweerkorpsen hebben zaterdag om de eerste plek gestreden tijdens de vaardigheidstoets 112 in Drogeham.

In een loods van het bedrijf V.D.M was een scenario opgezet waarbij er twee slachtoffers betrokken waren bij een ongeval. Het ongeval ontstond doordat een onderhoudsmedewerker, die bovenin de loods bezig was met werkzaamheden onder stroomspanning kwam te staan. Hierdoor raakte de medewerker zijn bewustzijn kwijt en lag bovenin op de bordes.

Twee andere collega’s zagen het voorval gebeuren, en schoten met behulp van een heftruck te hulp. Op de lepels van de heftruck stond een pak hout, en één van de medewerker stond bovenop het hout. Doordat de heftruck te hard door de bocht ging, begon het hout te schuiven en kwam een medewerker op de grond terecht. Het pak hout kwam vervolgens weer op de benen van medewerker terecht.

Voor de brandweer was het de taak om beide medewerker op een goede en veilige manier te bevrijden en over te dragen aan het Medical Team. Tijdens het scenario werden alle korpsen door de jury door middel van punten beoordeeld. De drie korpsen die volgens de jury alles het beste hebben volbracht en daardoor de meeste punten hebben behaald gaan door naar de volgende wedstrijden in het Groningse Pekela.

Door de burgemeester van Achtkarspelen is ’s avonds de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt met daarbij het aantal punten:

1 Defensie CLAS groep A.S.K – 1316
2 Ens groep 2 – 1286
3 Scheemda – 1238
4 Delfzijl 2 – 1233
5 Ureterp – 1231
6 Hoogezand-Sappemeer – 1203
7 Voorthuizen – 1191
8 Sint Annaparochie – 1185
9 Tjalleberd – 1158
10 Nieuwehorne – 1108

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BJX8iW8OOi4&feature=youtu.be[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan