Voorpagina > Brandweer Wommels wint brandweerwedstrijden
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Noord-West Politie

Brandweer Wommels wint brandweerwedstrijden

Brandweer Wommels wint brandweerwedstrijden

BERLTSUM – Tien brandweerposten uit Noord Nederland deden zaterdag mee aan de brandweerwedstrijden met als scenario een F16 waarbij de piloten hun schietstoel moesten gebruiken.

De brandweer Sint Annaparochie organiseerde de provinciale wedstrijden in de klasse 112 en had een mooi scenario bedacht.

Prio 1 LVO. Hemmemaplein 10 Berltsum
Tijdens het aanvliegen van een F16B om te landen op vliegbasis Leeuwarden gaat het boven Berltsum fout en moeten de piloten hun schietstoel gebruiken. Het toestel belandt buiten Berltsum in een weiland maar de piloten komen in Berltsum terecht. De glazen koepel belandt op straat in de buurt van een discotheek.

Piloten en schietstoel
Een van de piloten belandt bij de discotheek in een boom en kan niet loskomen. De andere piloot komt met de schietstoel van de straaljager in de discotheek terecht en komt vast te zitten in het plafond.
Door de schietstoel ontstaat er een kleine brand bij een meterkast. Een aantal bezoekers raakt licht gewond door vallend puin en brandwonden. De rest van het feestende publiek raakt in paniek en vlucht naar buiten. In de rookkamer zitten twee personen, die niets mee krijgen van het voorval. Wanneer de brandweer hier de deur opent, zien ze wel rook, maar hier is dus niets aan de hand.

Crashtender
Tijdens het scenario meldde de crashtender e-one van de vliegbasis Leeuwarden zich bij het incident, als onderdeel van het scenario. Deze is gealarmeerd omdat er een vliegtuig is neergestort. Hij nam contact op met de bevelvoerder en werd verder niet ingezet.

Vlogger
Op moment van aankomst van de brandweer was er een vlogger die wou kijken wat er aan de hand was maar liep de hulp diensten behoorlijk in de weg. Hij werd door de brandweer verwijderd en overgedragen aan de politie.

Einde en doel scenario
Wanneer beide piloten zijn bevrijd en alle personen uit de discotheek zijn en de kleine vuurhaard is geblust, is het scenario ten einde!!

Uitslag
De winnaar van de wedstrijden gaat door naar een landelijke finale.

  1. Wommels
  2. Ureterp
  3. Tjalleberd
  4. Lemmer
  5. Westerbork (Drenthe)
  6. Franeker
  7. Jubbega
  8. Vollenhove (IJsselland)
  9. Westerbork (Drenthe)
  10. Workum

 

 

Over de fotograaf

Ytzen Korf