GROU- De brandweer van Grou heeft dit jaar op zaterdag 2 april voor de negende keer een vaardigheidstoets georganiseerd. De vaardigheidstoets werd georganiseerd in een loods aan de Oetsmawei.

De deelnemende ploegen werden naar een garage gestuurd waar brand in een kantoor zou zijn. In de garage waren drie mannen met auto’s bezig. Bij aankomst van de brandweer moesten de mannen als eerste de garage verlaten. In het kantoor van het pand zouden zich nog twee slachtoffers bevinden. De blusploegen moesten opzoek naar de slachtoffers en deze zo snel mogelijk uit het kantoor bevrijden. Bij de ‘brand’  bleek ook een zuurstoffles aanwezig te zijn. De brandweer heeft deze fles veilig moeten stellen en vanwege het ontploffingsgevaar koelen. Aan de vaardigheidstoets deden in totaal 8 brandweerkorpsen mee, waarvan één van de ploegen bestond uit bevelvoerders in opleiding.

Blusgroep Surhuisterveen heeft zich van de beste kant laten zien en is eerste geworden. Blusgroep Meldkamer Noord Nederland is tweede geworden en de blusgroep van Stadskanaal is als derde geëindigd.

1. Brandweer Surhuisterveen
2. Meldkamer Noord Nederland.
3. Brandweer Stadskanaal
4. Brandweer Vries
5. Brandweer Uithuizemermeeden.
6. Brandweer Burgum
7. Brandweer Philips Drachten

De nummers één twee en drie gaan door naar de volgende ronde in Drachten.