LEEUWARDEN – Aan de Snekertrekweg moest de brandweer vrijdagmiddag uitrukken vanwege een brandende caravan.

Rond 14:50 uur werd er een caravan in de brand gestoken tijdens opnames van de vloggers van Stuktv (YouTube-kanaal). Hierdoor ontstond er een grote rookontwikkeling waardoor nietsvermoedende voorbijgangers dachten dat er  een gebouw in de brand stond. De zwarte rookwolken werden door diverse mensen al van grote afstand gezien.

De brandweer rukte hierop met twee tankautospuiten en een hoogwerker uit. De brand werd al snel op geschaald naar middel-brand. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het te gaan om een brandende caravan en werd er meteen afgeschaald. De brandweer heeft de brand geblust en samen met de politie nog een gesprek gehad met de vloggers waarna ze terug naar de kazerne gingen.

De vloggers hadden eerst met een sloopauto een aantal keren ingereden op de caravan voordat ze hem in de brand staken. Omdat er geen vergunning of toestemming was verleend voor het in brand steken van de caravan, gaat de politie bekijken of de kosten van de inzet verhaald kunnen worden op de YouTube-vloggers.

Bauke van der Veen