LEEUWARDEN – De afgelopen 24 uur moest de brandweer meerdere keren uitrukken voor meldingen van schade wegens de zuidwesterstorm.

Aan de Overijsselseweg dreigden vrijdagavond omstreeks half elf platen van de onderkant van de overkaping van het Esso benzinestation weg te waaien. De weg werd tijdelijk gesloten waarna de platen door een bouwbedrijf zijn vastgezet.

Op het van Harinxmaplein dreigde zaterdagmorgen rond kwart voor tien een dennenboom om te waaien maar omdat deze bleef hangen tegen een lantaarnpaal is er geen inzet gepleegd.

Loshangend reclamebord verwijderd

Zaterdagmorgen om 10:24 moest de hoogwerker met spoed uitrukken voor een melding van stormschade aan de Harlingerstraatweg. Een reclamebord dat op drie meter hoogte aan een lantaarnpaal was bevestigd was losgekomen en hing slechts nog aan een valbeveiligingsdraad.

Door het bord aan de hoogwerker te bevestigen kon het veilig naar beneden worden gehaald. Medewerkers van de gemeente hebben het bord vervolgens meegenomen.

Zie ook de losse artikelen van de stormschade meldingen: [url=https://www.112fryslan.nl/news/6137]Harlingerstraatweg[/url] en [url=https://www.112fryslan.nl/news/6134]Esso Goutum[/url]

112Fryslan